Στην ένταξη πράξης με τίτλο: «Παροχή υπηρεσιών νομικής υποστήριξης προς τις Ειδικές Υπηρεσίες και την Δ/νση Προγραμματισμού και Επιχειρησιακών Προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών για την εφαρμογή του Προγράμματος «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2014-2020» και για την εφαρμογή του «ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027», στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020», προχώρησε το ΥπΑΑΤ.

Όπως φαίνεται από την σχετική απόφαση, αντικείμενο του έργου θα περιλαμβάνει παροχή πάσης φύσεως υπηρεσιών νομικής υποστήριξης προς τις ειδικές υπηρεσίες και την Δ/νση Προγραμματισμού Επιχειρησιακών Προγραμμάτων που εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών (ΕΥΔ ΠΑΑ, ΕΥΕ ΠΑΑ, ΕΥΕ ΑΕΤΠ, Δ/νση Προγραμματισμού και Επιχειρησιακών Προγραμμάτων) για την εφαρμογή του Προγράμματος «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2014-2020» και για την εφαρμογή του «ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027».

Ο Ανάδοχος θα υποστηρίζει τη Μονάδα Ελέγχου της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Άμεσων Ενισχύσεων και Τομεακών Παρεμβάσεων (ΕΥΕ ΑΕΤΠ) σε νομικά θέματα που ανακύπτουν:

Featured Image

  • Στη διενέργεια κανονιστικών, επιτόπιων και εκ των υστέρων ελέγχων, βάσει του Εκτελεστικού Κανονισμού 809/2014, στα μέτρα ή υπομέτρα του ΠΑΑ 2014- 2020, εκτός των μέτρων/υπομέτρων που αφορούν εκτάσεις ή ζώα.
  • Στη διενέργεια επιτόπιων και εκ των υστέρων ελέγχων, βάσει του Εκτελεστικού Κανονισμού 65/2011 και του Καν. 809/2014 στα μέτρα και υπομέτρα του ΠΑΑ 2014-2020, που συνεχίζουν ως ανειλημμένες υποχρεώσεις στο ΣΣ ΚΑΠ 2023 – 2027.
  • Στη διενέργεια επιτόπιων και εκ των υστέρων ελέγχων των παρεμβάσεων του ΣΣ ΚΑΠ 2023- 2027 που εκχωρούνται από τον Οργανισμό Πληρωμών.
  • Στη διενέργεια εκτάκτων ελέγχων σε περιπτώσεις καταγγελιών ή ακόμη σε περιπτώσεις ύπαρξης σοβαρών ενδείξεων παρατυπιών, μετά από σχετική διαβίβαση/ γνωστοποίηση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΣΣ ΚΑΠ και εφόσον οι έλεγχοι αυτοί δεν σχετίζονται με ελέγχους εποπτείας τήρησης ΣΔΕ, μηχανισμό πρόληψης της απάτης και εν γένει με ευρήματα, που γνωστοποιούνται από άλλα εθνικά ή κοινοτικά ελεγκτικά όργανα ή δικαστικές αρχές.
  • Στη σύνταξη εκθέσεων ελέγχων για τους ελέγχους αρμοδιότητάς της Μονάδας Ελέγχου της ΕΥΕ ΑΕΤΠ
  • Σύνταξη αποφάσεων δημοσιονομικής διόρθωσης, μείωσης/επιβολής κύρωσης ή ακύρωσης μέρους ή του συνόλου της ενίσχυσης της πράξης, η οποία επιβάλλεται ως αποτέλεσμα ελέγχων της Μονάδας Ελέγχου της ΕΥΕ ΑΕΤΠ.
  • Στη συνεργασία της Μονάδας Ελέγχου της ΕΥΕ ΑΕΤΠ με τον Οργανισμό Πληρωμών, τις αρμόδιες Εθνικές Αρχές και με την αρμόδια Μονάδα Εποπτείας Τήρησης ΣΔΕ και Μέτρων Πρόληψης και Καταπολέμησης της Απάτης της Ε.Υ.Δ. ΣΣ ΚΑΠ.

Επιπλέον, αντικείμενο του Αναδόχου μπορεί να αποτελέσει και οτιδήποτε άλλο ζητηθεί από την Αναθέτουσα Αρχή συναφές με την αποστολή του. Ο Ανάδοχος οφείλει να παρέχει με την
απαιτούμενη επιμέλεια τις παραπάνω αναφερόμενες υπηρεσίες. Στο πλαίσιο των υποχρεώσεων του αναδόχου εντάσσεται και η τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα παρουσία του στο χώρο της Υπηρεσίας σε ημέρες που θα ορίζεται από αυτήν κατόπιν συνεννόησης, καθώς και τις κατά περίπτωση επιπλέον συναντήσεις.

Δείτε όλη την απόφαση

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A61%CE%9A4653%CE%A0%CE%93-6%CE%9D4?inline=true

Featured Image