Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται μια παράταση πέραν της 12ης Σεπτεμβρίου στην υποβολή των ΕΑΕ έτους 2024, η οποία θα είναι πιθανώς ολιγοήμερη.

Ξεκινά και πάλι μετά τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου το… φορτσάρισμα των πυλών ΟΣΔΕ όσον αφορά στην υποβολή των δηλώσεων για το 2024.

Οι πληροφορίες του Agronewsbomb αναφέρουν ότι ναι μεν έχει προχωρήσει το έργο, όχι όμως και εντελώς απροβλημάτιστα, όπως μας λένε πεπειραμένοι υπεύθυνοι πυλών κι αυτό λόγω των γνωστών προβλημάτων με την εφαρμογή.

Στις 180.000 οι οριστικοποιημένες δηλώσεις, κοντά στις 40.000 οι μεταβιβάσεις φέτος λόγω βοσκότοπων

Featured Image

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οριστικοποιημένες δηλώσεις ΟΣΔΕ έχουν ανέλθει σε 180.000 περίπου επί συνόλου 650.000, όπερ σημαίνει, λένε οι ίδιοι υπεύθυνοι πυλών, ότι το πιθανότερο είναι μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου, να έχει ολοκληρωθεί μόλις το 60 με 65% του συνολικού έργου των δηλώσεων.

Πιο γοργά, όπως έχουμε εξαρχής σημειώσει προχωρά η υποβολή δηλώσεων σε περιοχές με μόνιμες καλλιέργειες όπως είναι για παράδειγμα η Πελοπόννησος και η Κρήτη, ενώ σημαντικά έχει καθυστερήσει η διαδικασία λόγω των θεμάτων με τους χάρτες σε περιοχές με αροτραίες καλλιέργειες, όπως ο Θεσσαλικός κάμπος. Στην προκειμένη περίπτωση το ποσοστό προόδου στο έργο είναι περίπου στο 30% με τους φορείς να ζητούν a priori παράταση καθώς όπως μεταξύ άλλων αναφέρουν είναι ακόμα σε εκκρεμότητα οι μεταβιβάσεις δικαιωμάτων που σημειωτέον αναμένεται φέτος να είναι γύρω στις 10 χιλιάδες περισσότερες από πέρσι και να κινηθούν κοντά στις 40.000, αλλά και οι εγκύκλιοι για τα οικολογικά σχήματα και τις συνδεδεμένες.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image