Μετ’ εμποδίων διεξάγονται τα πρώτα αλωνίσματα κριθαριών, ενώ στο σιτάρι δεν έχουν καν ξεκινήσει και θα πάμε πιο πίσω.

Με εμπόδια λόγω του βροχερού καιρού που σίγουρα θα δημιουργήσει προβλήματα στην ποιότητα προχωράνε τα αλωνίσματα κριθαριού. Οι αποδόσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Agronewsbomb ποικίλουν, ανάλογα την περιοχή και τη φροντίδα κάθε παραγωγού, όμως δεν λείπουν και καλά κτήματα με 600 και 700 κιλά το στρέμμα.

Όσον αφορά στο εμπορικό κομμάτι τώρα, όπως τονίζει ένας μεγάλος έμπορος από τη βόρεια Ελλάδα “η αγορά τώρα κάνει κρα για σιτάρι και κριθάρι καθώς τέτοια εποχή κανονικά υπήρχε προϊόν στην αγορά, ενώ φέτος όχι λόγω των νερών που έχει ρίξει. Ειδικά στο μαλακό σιτάρι υπάρχει μεγάλη ζήτηση, αλλά κανείς δεν μπορεί να βρει προϊόν, αφού δεν έχει ξεκινήσει το αλώνισμα. Στο σκληρό, αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει είναι οι ποιότητες μετά από τόσα νερά, αλλά και οι ποσότητες για τον ίδιο λόγο. Αναφορικά με τα κριθάρια, θεωρώ αδιανόητο να μην πιάσουν μια τιμή 16 λεπτά και άνω. Αυτή τη στιγμή για να πάρεις περσινό ζωοτροφικό κριθάρι από αποθήκη παραγωγού, πρέπει να το πληρώσεις από 23 λεπτά και άνω και πάλι κανείς δεν το δίνει σε τέτοια τιμή, γιατί πέρσι είχαν αρχίσει αντίστοιχα με 30 λεπτά και άνω“.

Featured Image

Ο ίδιος εκτιμά πως ο καιρός θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις σοδειές κι ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Agronewsbomb, Οι τιμές στη Φότζια για το σκληρό παραμένουν σταθερές τις τελευταίες ημέρες, στα 343 ευρώ ο τόνος.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image