Το σύστημα για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ υποτίθεται πως άρχισε να λειτουργεί, αλλά στην πράξη οι περισσότεροι αποφεύγουν να τις κάνουν μέχρις ότου ενημερωθούν για τα επερχόμενα της ΚΑΠ.

Μπορεί το ΥπΑΑΤ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ να ανακοίνωσαν πως άνοιξε το ΟΣΔΕ, όμως όσοι θέλουν να είναι σίγουροι για τις επιδοτήσεις και το ποσό που θα πάρει ο παραγωγός τον Οκτώβριο και το Δεκέμβριο, τηρούν στάση αναμονής, καθώς 10 ή και περισσότερες εφαρμοστικές και εγκύκλιοι αγνοούνται, έχοντας εκδοθεί μόλις 5.

Όπως σχολιάζει μάλιστα γνωστός ΚΥΔάρχης με μεγάλη εμπειρία και γνώση του αντικειμένου “¨το σημαντικότερο πρόβλημα με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ στην Ελλάδα φέτος έχει να κάνει με την αμειψισπορά. Αν δεν βγουν οι εφαρμοστικές να ξέρουμε τι θα πούμε και τι θα δηλώσουμε για λογαριασμό των παραγωγών, δεν μπορούν να τρέξουν οι δηλώσεις. Μεγάλο πρόβλημα για παράδειγμα αποτελούν οι ποικιλίες που θα είναι επιλέξιμες σε βίκο και σιτηρά για όσους θέλουν να κάνουν εναλλαγή από βαμβάκι, μηδική και καλαμπόκι. Ακόμα και να τα δηλώσουμε τώρα είναι όλα επισφαλή, από την άποψη ότι αν βγουν εφαρμοστικές, ίσως χρειάζονται ξανά δούλεμα οι δηλώσεις. Με αυτή την έννοια περιμένουμε να ενημερωθούμε, να ενημερώσουμε τους παραγωγούς και μετά να κάνουμε δηλώσεις”.

Featured Image

Σύμφωνα με πληροφορίες του Agronewsbomb οι διάφοροι πάροχοι που σχετίζονται φέτος με το ΟΣΔΕ έχουν πάρει φωτιά και προσπαθούν να ενημερώσουν τα ΚΥΔ για τα τεκταινόμενα, ώστε μετέπειτα να ενημερωθούν και οι παραγωγοί, αλλά ο δρόμος είναι γενικά ανηφορικός…

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image