Την επίσημη λίστα εγκεκριμένων φαρμάκων για την καταπολέμηση του δάκου και κάθε είδους ασθένειας στην ελαιοκαλλιέργεια για την ερχόμενη εσοδεία έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης.

“Λόγω των συνεχών αλλαγών της Νομοθεσίας σχετικά με τη χρήση των φυτοφαρμάκων για την καταπολέμηση του δάκου και των άλλων ασθενειών στην ελαιοκαλλιέργεια, ο Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς σχετικά με τα ισχύοντα, ώστε να αποφευχθεί η χρήση μη εγκεκριμένων ουσιών που θα προκαλούσαν απόρριψη παρτίδων και δεξαμενών ελαιολάδου, επιφέροντας οικονομική ζημιά και δυσφήμιση για το Κρητικό ελαιόλαδο.

Featured Image

Αρχικά, υπενθυμίζεται η γνωστή πλέον απαγόρευση για την δραστική ουσία beta cyfluthrin, η οποία κυκλοφορούσε στο εμπόριο κυρίως με τις ονομασίες Bulldock 2,5 SC, Beta Cyfluthrin Nufarm 2,5 SC κ.α.

Πέραν αυτής, άλλες δύο δραστικές ουσίες απαγορεύτηκαν για χρήση στην ελαιοκαλλιέργεια και δεν θα πρέπει να ανιχνεύονται στα ελαιόλαδα της νέας εσοδείας 2023 -2024″, σημειώνει ο Σύνδεσμος, ο οποίος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Featured Image