Από ρεκόρ σε ρεκόρ η τιμή του ελαιολάδου στη χώρα μας.

Σε μια νέα πώληση έξτρα παρθένου ελαιολάδου, οξύτητας κάτω από 0,3 προχώρησε ο Συνεταιρισμός Συκέας Λακωνίας την περασμένη Παρασκευή. Μάλιστα η τιμή που έπιασε πουλώντας το προϊόν στην Αγροβίμ, είναι η υψηλότερη για φέτος, σε επίπεδο Ελλάδας.

Οι εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Συκέας

Όπως δήλωσε ο επί 39 έτη ασχολούμενος με τον Συνεταιρισμό και σήμερα προϊστάμενος, κ. Σωτήρης Μπατσάκης: “Η πώληση έγινε την περασμένη Παρασκευή και το προϊόν πήρε Ελληνική εταιρεία, η Αγροβίμ. Φέτος, είχαμε μια παραγωγή ελαιολάδου της τάξης των 1.080 τόνων, εκ των οποίων μας έχουν πλέον απομείνει 380. Θεωρώ, ότι με την κατάσταση και τις ζημιές στην Ισπανία και την ακαρπία στην Ελλάδα, αλλά και το λιγόστεμα των αποθεμάτων, πόσο μάλλον για τα πολύ ποιοτικά ελαιόλαδο με χαμηλές οξύτητες, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον από δω και πέρα”.

Χάθηκε ο ανθός

Featured Image

Σε σχέση με τη νέα χρονιά ο κ. Μπατσάκης εκτιμά πως η παραγωγή θα είναι μειωμένη καθώς, όπως εξηγεί: “αν και υπήρχε στην αρχή ανθοφορία, μετά χάθηκε ο ανθός και δεν έγινε καρπόδεση. Με λίγα λόγια ίσως είμαστε κάτω τη νέα χρονιά 50% σε σύγκριση με φέτος και αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να μας προβληματίσει όλους, γεωπόνους, αγρότες, συνεταιρισμούς κ.λπ.”.

Από το ελαιοτριβείο του ΑΣ Συκέας

Νέο ρεκόρ και στη Σητεία με 6,30 ευρώ το κιλό

Με νέα τιμή αγοράζει ελαιόλαδο και ο Συνεταιρισμός Αχλαδίων. Δείτε την σχετική ανακοίνωση πιο κάτω. Η τιμή αυτή είναι η υψηλότερη καταγεγραμμένη για φέτος στο νησί.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image