Νέο ΠΟΠ προϊόν θα γίνει το αρνί και το κατσίκι Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Νάξου Δημήτρη Καπούνη.
Αυτό γνωστοποίησε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο παρουσίασης για τη συμμετοχή στο τριετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο «Μικροί θησαυροί της Ευρώπης» όπου εντάσσονται Προϊόντα με υπογραφή και ονομασία προέλευσης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, όπως αναφέρει το meatplace.gr.
Οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΕΑΣ Δημήτρη Καπούνη και Ιάκωβο Βαλέρη καθώς και το μέλος του ΔΣ της ΕΘΕΑΣ Γιώργο Γκούφα, στο νέο υπερσύγχρονο τυροκομείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και έμαθαν για τη διαδικασία παραγωγής της γραβιέρας, αλλά και τις φάρμες με τα ζώα, εκεί από όπου ξεκινά η παραγωγή γάλατος για την παρασκευή του διάσημου ΠΟΠ τυριού του νησιού.
Επίσης επισκέφτηκαν καλλιέργειες πατάτας και έμαθαν τα πάντα για την παραγωγή της φημισμένης πατάτας Νάξου ΠΓΕ.