Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζης αποτελεί το στήριγμα των αγροτών της Πέλλας, όπως γράφει το pellanews.gr.

syskepsi-aghrotikwn-foreon-me-likoyrentzo.jpg

Με πρωτοβουλία του Ιορδάνη Τζαμτζή διοργανώθηκε σύσκεψη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, τους δημάρχους, τους βουλευτές και με αγρότες με αποκλειστικό θέμα την στήριξη του αγροτικού κόσμου της Πέλλας 

1i-tzamtzis-a-likoyrentzos1.jpg

Ο Ιορδάνης Τζαμτζής αφού ξενάγησε τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ σε κτήματα της Πέλλας ενημέρωσε διεξοδικά τον Άνδρεα Λυκουρέντζο για όλα τα τεκταινόμενα,  ενώ παράλληλα παρέδωσε και τα σχετικά έγγραφα. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας με το πανελλαδικό του κύρος αλλά και την εμπειρία του αποτελεί στήριγμα για τούς αγρότες της Πέλλας.

Featured Image

Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος αναφέρθηκε στις ελλείψεις του ΕΛΓΑ σε ανθρώπινο δυναμικό, αναφορικά με τις ανάγκες του Οργανισμού εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Όπως είπε, όσα είδε κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες καλλιέργειες της Π.Ε. Πέλλας, δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία πολύ μεγάλη κρίση της αγροτικής οικονομίας. Διαβεβαίωσε δε ότι θα καλυφθούν όλες οι ζημιές και αυτές εκτός κανονισμού, αλλά απαιτείται, όπως είπε, να βρεθεί το χρηματοδοτικό πρόγραμμα που θα χρησιμοποιηθεί. 

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, συναισθανόμενοι την κατάσταση με πόνο, ώστε να ενταχθούν όλες οι ζημιές» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ. Επίσης ο κ. Λυκουρέντζος προανήγγειλε την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών, πέραν των εναέριων μέσων, ώστε να οχυρωθεί η πολιτεία απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα. Η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει στα τέλη του 2023-2024.

Με πληροφορίες από pellanews.gr

Featured Image