Με απόφαση του Υπουργού Επικρατείας, Κυριάκου Πιερρακάκη, προχωρά άμεσα η διασύνδεση των στοιχείων εισοδήματος αγροτών μεταξύ του Μητρώου Αγροτών του ΥΠΑΑΤ και της ΑΑΔΕ.

Αναλυτικά, η απόφαση αναφέρει:

Featured Image

  1. Διατίθεται η μέθοδος της διαδικτυακής υπηρεσίας «Στοιχεία εισοδήματος αγροτών» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας (ΚΕ.Δ.), στο πληροφοριακό σύστημα «e-services minagric» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ):
  • Λήψη αναγκαίων εισοδηματικών στοιχείων αγροτών για τη διασύνδεση μεταξύ του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) του ΥΠΑΑΤ και της ΑΑΔΕ.

Η αναζήτηση γίνεται με βάση τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) ενός φυσικού προσώπου. Τα δεδομένα φορολογικής φύσης του κατέχοντος τον ΑΦΜ που επιστρέφονται έχουν ως εξής:

  • Αγροτικό εισόδημα (με βάση τα έντυπα δήλωσης Φορολογίας Ε1 και Ε3).
  • Ένδειξη ζημιών από άσκηση ατομικής αγροτικής δραστηριότητας (επιστρέφει την τιμή ΝΑΙ μονάχα αν υπάρχουν ζημιές).
  • Συνολικό εισόδημα (υπάρχουν υποπεριπτώσεις για εισοδήματα που εξαιρούνται από το συνολικό).
  • Ποσοστό του αγροτικού εισοδήματος σε σχέση με το συνολικό εισόδημα.
  • Εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα (με βάση το έντυπο Ε1).
  • Ζημία από επιχειρηματική δραστηριότητα (με βάση το έντυπο Ε1).
  • Εισόδημα από μισθωτή εργασία (με βάση το έντυπο Ε1).
  1. Σκοπός διάθεσης της διαδικτυακής υπηρεσίας της παρ. 1, είναι η ενημέρωση του αγροτικού εισοδήματος στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), το οποίο τηρείται στο ΥΠΑΑΤ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
  2. Το ΥΠΑΑΤ έχει την υποχρέωση λήψης και διαρκούς τήρησης των κατάλληλων και αναγκαίων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων ασφάλειας των λαμβανομένων πληροφοριών και, κατ’ ελάχιστον, την καταγραφή και παρακολούθηση των προσβάσεων, τη διασφάλιση ιχνηλασιμότητας και την προστασία των διακινούμενων δεδομένων από κάθε παραβίαση, καθώς και από σκόπιμη απειλή ή τυχαίο κίνδυνο. Ο εν λόγω φορέας και ειδικότερα οι χρήστες του πληροφοριακού συστήματος της παρ. 1 έχουν την υποχρέωση χρήσης των λαμβανομένων πληροφοριών αποκλειστικά και μόνον για τον σκοπό για τον οποίο χορηγούνται, σύμφωνα με την παρούσα.
  3. Η διάθεση της διαδικτυακής υπηρεσίας διενεργείται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας (ΚΕ.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με την Πολιτική Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ., την Πολιτική Ορθής Χρήσης των διαδικτυακών υπηρεσιών, καθώς και τις διατάξεις για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Featured Image