ΟΣΔΕ και εκκρεμότητες πληρωμών καλείται πρώτα απ’ όλα να διαχειριστεί ο Αυγενάκης.

Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Καλείται να την διαχειριστεί ο νέος υπουργός.

Στο σύντομο χαιρετισμό του μέσω skype στην χθεσινή τελετή παράδοσης-παραλαβής, ο απελθών υπηρεσιακός εστίασε αρκετά σε όσα έγιναν το μήνα που μας πέρασε, προεξάρχοντος του ΟΣΔΕ, για το οποίο, όπως είπε ξεκίνησε να λειτουργεί…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Agronewsbomb από μεγάλες πύλες ΟΣΔΕ, τα προβλήματα με το ΟΣΔΕ και τις δηλώσεις παραμένουν, αποτελώντας τροχοπέδη στην ενημέρωση των παραγωγών για τα επερχόμενα (μέσα νέας ΚΑΠ), αλλά και στερώντας πολύτιμη ρευστότητα από τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, καθότι δεν λειτουργεί για όλους η Κάρτα Αγρότη.

Featured Image

Την συγκεχυμένη, όσο και περίπλοκη αυτή κατάσταση στο ΟΣΔΕ και στις πληρωμές καλείται να διαχειριστεί ο νέος ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος προφανώς και θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο να γίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι εκκρεμούσες πληρωμές επιδοτήσεων και προγραμμάτων για το 2022, αλλά και να γίνει -επιτέλους- πλήρως λειτουργικό το ΟΣΔΕ.

Σημειωτέον ότι σήμερα το πρωί έγινε ενημέρωση στο Μαξίμου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και παράδοση των μπλε φακέλων στους υπουργούς, μπλε φάκελοι που περιλαμβάνουν αρκετές εκκρεμότητες και για τον αγροτικό-κτηνοτροφικό τομέα.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image