Η πρώτη απόπειρα ποτίσματος στέφθηκε με αποτυχία, όπως λένε πολλοί αγρότες, γιατί το δίκτυο είναι σε κακή κατάσταση. Με το που μπήκε το νερό στο αυλάκι διαπιστώθηκαν πολλά σπασίματα που σημαίνει ότι υπάρχει διαρροή νερού.

Οι αγρότες καταγγέλλουν στο Agronewsbomb την προκλητική αδιαφορία της πολιτείας και των αρμόδιων Αρχών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν και οι βουλευτές τους θυμούνται μόνο όταν είναι για ψήφους.

Όπως αναφέρει η Αιχμή, “κατά την άποψη των αγροτών έπρεπε να έχουν γίνει από τον Μάρτιο. Δηλαδή να γίνουν δοκιμές για να δουν οι αρμόδιοι πού υπάρχουν ζημιές και να τις έχουν διορθώσει εγκαίρως. Όταν μπαίνει το νερό στους αύλακες στα μέσα Ιουνίου, τότε είναι αργά, σύμφωνα με τους παραγωγούς διότι η ανάγκη για πότισμα των καλλιεργειών είναι άμεση.

Featured Image

Ο ΓΟΕΒ που είναι αρμόδιος για τις διώρυγες όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι του Οργανισμού έκαναν τις δοκιμές και τις επισκευές εγκαίρως. Πίσω από αυτό οι αγρότες βλέπουν αδιαφορία από τους αρμόδιους. Οι ίδιοι πάντως είναι σε απόγνωση ούτως ή άλλως, αφού φέτος ο καιρός δεν ήταν ευνοϊκός για να σπείρουν και να φυτέψουν εγκαίρως τα χωράφια τους. Για παράδειγμα οι παραγωγοί καρπουζιού θα έπρεπε τώρα να…”

Newsroom Agronewsbomb με πληροφορίες από Αιχμή

Featured Image