Κάθε μέρα ακούμε για την ανάγκη προώθησης των ΑΠΕ και δη των φωτοβολταϊκών στην αγροτική οικονομία, με στόχο την εξοικονόμηση του κόστους παραγωγής.

Παρόλο βέβαια που το ακούμε αυτό, οι ιθύνοντες του ΥπΑΑΤ και γενικότερα της προηγούμενης κυβέρνησης φρόντισαν επί της ουσίας να πετάξουν εκτός επιδότησης των σχεδίων βελτίωσης τα έργα της μερίδας του λέοντος των αγροτών, αλλά και των νομικών προσώπων, όπως είναι τα ΤΟΕΒ για παράδειγμα. Πως έγινε αυτό; Εμμέσως θα λεγε κανείς, με τη θέσπιση για ταβάνι στα 10KW φωτοβολταϊκού όσον αφορά στους αγρότες – φυσικά πρόσωπα και στα 100KW για τα ΤΟΕΒ. Μάλλον δεν είπε κανείς στους κυρίους που σχεδίασαν τα προγράμματα αυτά, ότι με φωτοβολταϊκό 10KW όχι τις ανάγκες αγροτικής ή κτηνοτροφικής μονάδας δεν καλύπτεις, αλλά ούτε ενός κοινού αστικού νοικοκυριού. Για τα δε ΤΟΕΒ ας μην συζητήσουμε καλύτερα, καθώς εκεί τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα και οι ενεργειακές ανάγκες των αντλιοστασίων τεράστιες.

Featured Image

Άρα για ποια πράσινη ανάπτυξη, μετασχηματισμό αγροτικού τομέα και μέτρα εξοικονόμησης κόστους παραγωγής ομιλείτε κύριοι, όταν ούτε αυτό το μέτρο το ευεργετικό κατά τα άλλα, δεν φροντίσατε να περάσετε για τον αγροτικό τομέα;

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image