Στην Αργολίδα  οι αγρότες διαμαρτύρονται με τρόπο εμφατικό αφού όπως φαίνεται ετοιμάζουν κηδεία… Με φέρετρο και στέφανα επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν για την παγετόπληκτη και όχι μόνο ελληνική αγροτική παραγωγή. Οι παραγωγοί που μετά τον παγετό του Ιανουαρίου ακόμη περιμένουν τις αποζημιώσεις και θέλοντας να εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει όλοι οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί της περιοχής συγκεντρώθηκαν μπροστά από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας ζητώντας δίκαιες εκτιμήσεις και γρήγορες αποζημιώσεις για να μπορέσουν να συνεχίσουν την καλλιέργειά τους.

Οι ζημιές από τον παγετό του της 26ης Ιανουαρίου δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί αφού όπως λένε ακόμη δεν έχουν βγει οι εκτιμητές. Την ίδια ώρα η αύξηση του κόστους παραγωγής λόγω των αυξήσεων σε ενέργεια και τις ανατιμήσεις σε πρώρες ύλες και εφοδιαστικά υλικά με πρώτα τα φυτοφάρμακα, καθόσουν την παραγωγή αδύνατη!

Featured Image

Εκπρόσωπος των συνεταιρισμών έδωσε ψήφισμα στον Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δημήτρη Σχοινοχωρίτη, ζητώντας μίνιμουμ αποζημιώσεις για τις φοβερές ζημιές που έχουν υποστεί. Αξίζει δε να σημειωθεί πως οι αιτήσεις που έχουν κατετέθη για αποζημιώσεις από τον παγετό του Ιανουαρίου, μόνο για την περιοχή της Αργολίδας ανέρχονται σε 7 χιλιάδες.

Featured Image