Μετά τον πρώτο κύκλο συντονισμένων ενεργειών των 22 φορέων, έρχεται το πρώτο αποτέλεσμα από την τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό.

Ο κύριος Υπουργός δεν προέβη σε κάποια συγκεκριμένη εξαγγελία, ώστε να ορίσει τον χρόνο και το χρηματικό ποσό, αλλά ανέφερε τα εξής:

Να θεωρούμε δεδομένη την στήριξη από πλευράς του, αλλά δεν μπορεί να προβεί άμεσα σε συγκεκριμένη ανακοίνωση για την κορονοενίσχυση βάμβακος, διότι είναι στην διαδικασία της τεκμηρίωσης της οικονομικής ζημίας στο βαμβάκι την οποία πρέπει να παρουσιάσει στην ΕΕ. Θεώρησε πως σωστά διεκδικείται ότι διεκδικείται, γιατί το βαμβάκι έχει υποστεί ζημιά από τον κοροναιό. Δήλωσε σύμμαχος αυτής της προσπάθειας, η οποία όπως τόνισε είναι σε εξέλιξη, και τέλος επισήμανε ότι σήμερα δεν μπορεί να ανακοινώσει το χρηματικό ποσό δίνοντας έτσι την έναρξη των διαδικασιών για κορονοενίσχυση.

Featured Image

Σταθήκαμε και τοποθετηθήκαμε όλοι με επιχειρήματα προς τον κύριο υπουργό, δεν ξεφύγαμε της συζήτησης υπό του θέματος δίνοντας του να καταλάβει ότι η κορονοενίσχυση θα είναι το έναυσμα για την συνέχεια αυτής της καλλιέργειας.

Οι πιέσεις και οι διαπραγματεύσεις θα συνεχίσουν μέχρι του επιθυμητού αποτελέσματος, διότι όπως τονίσαμε και στο κύριο Υπουργό δεν θα υπάρχει αύριο αν το βοήθημα δεν έρθει. Τέλος, να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς για αυτή την άψογη και συντονισμένη προσπάθεια που έγινε στα χρονικά, δείχνοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε να πάμε ένα βήμα μπροστά.

Με εκτίμηση, το συντονιστικό 22 φορέων βάμβακος