Οι γεωπόνοι διαπίστωσαν ότι και στην περιοχή της Ορεστιάδας, μετά από αυτή του Τυχερού, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, ενώ οι αγρότες και από την περιοχή του Διδυμοτείχου, αναφέρουν ότι και εκεί εντοπίζεται.

Η ΔΑΟΚ Ορεστιάδας με ανακοίνωση της ζητάει να γίνονται ψεκασμοί και μάλιστα αυτό να γίνεται απογευματινές και βραδινές ώρες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

“Μετά από κατά τόπους επισκέψεις γεωπόνων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ορεστιάδας, σε συνεργασία και με τους τοπικούς γεωπόνους, σε αγροτεμάχια διαφόρων καλλιεργειών στην περιοχή ευθύνης μας, διαπιστώθηκε η εμφάνιση έντονων εντομολογικών προσβολών από προνύμφες λεπιδόπτερων της οικογένειας Crambidae σε ορισμένες τοποθεσίες.

Featured Image

Λόγω της ταχύτατης εξάπλωσης και της εξολοκλήρου καταστροφής των φυτών από τις προνύμφες, συνιστούμε στους παραγωγούς της περιοχής μας να ελέγχουν καθημερινά τις καλλιέργειες τους και σε περίπτωση διαπίστωσης προσβολής να επέμβουν με άμεσους ψεκασμούς των καλλιεργειών με τα κατάλληλα και εγκεκριμένα κατά καλλιέργεια εντομοκτόνα.

Συστήνεται αυστηρά οι παραγωγοί, οι οποίοι ψεκάζουν για την καταπολέμηση προνυμφών λεπιδοπτέρων στις καλλιέργειες τους και ιδιαίτερα στις καλλιέργειες ηλίανθου που βρίσκονται στο στάδιο ανθοφορίας, οι ψεκασμοί να γίνονται κατά τις απογευματινές – βραδινές ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τους γεωπόνους του τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της ΔΑΟΚ Ορεστιάδας στα τηλέφωνα 2552081717 & 2552025715.