Ανεβασμένες είναι οι τιμές παραγωγού στο χοιρινό κρέας τελευταία, όμως εξίσου μεγάλες είναι και οι επιβαρύνσεις των χοιροτρόφων για την ενέργεια και τις ζωοτροφές.
Αυτό όμως που είναι περισσότερο εξοργιστικό είναι οι τιμές – χρυσός που πουλάνε το ψημένο χοιρινό κρέας οι επιχειρήσεις εστίασης, ακόμα και σε μη τουριστικές περιοχές.
Όπως καταγγέλλουν έμπειροι χοιροτρόφοι μιλώντας στο Agronewsbomb “αναγκαζόμαστε να πουλάμε 4-5 ευρώ το κιλό τα χοιρινά, αλλά βλέπουμε ταβέρνες και λοιπές επιχειρήσεις εστίασης, να πουλάνε το ψητό κρέας 20 ευρώ το κιλό, ίσως και παραπάνω. Κράτος δεν υπάρχει να ελέγξει αυτή την ανεξέλεγκτη κατάσταση;”.
Οι χοιροτρόφοι ανησυχούν και για την επέκταση τη αφρικανικής πανώλης, που βάζει λουκέτο σε μονάδες και στέλνει στη χρεοκοπία τους παραγωγούς.
Newsroom Agronewsbomb