Featured Image

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης καλαμποκιού στο Σικάγο ξεπέρασαν τα 8 δολάρια το μπουσέλ για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, πλησιάζοντας σε υψηλό επίπεδο, καθώς ο πόλεμος απειλεί τις παγκόσμιες προμήθειες, ενισχύοντας τη ζήτηση για σιτηρά στις ΗΠΑ.

Οι τιμές δεν είχαν αγγίξει τα 8 δολάρια από τον Σεπτέμβριο του 2012, μετά την καταστροφική ξηρασία και τη ζέστη που κατέστρεψαν τις καλλιέργειες στις Μεσοδυτικές ΗΠΑ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλησιάζουν το υψηλό όλων των εποχών των 8,49 δολαρίων το μπουσέλ που έφτασε την ίδια χρονιά.

Featured Image

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία διαταράσσει τη γεωργία και τις εμπορικές ροές σε μια περιοχή που είναι υπεύθυνη για περίπου το ένα πέμπτο των εξαγωγών. Το γεγονός συνοδεύεται από την αύξηση του κόστους λιπασμάτων που μειώνει τις προοπτικές φύτευσης στις ΗΠΑ, τον κορυφαίο αποστολέα προϊόντος στον κόσμο. Η ζήτηση επίσης αυξάνεται. Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ ανέφερε ότι η πώληση αμερικανικού καλαμποκιού στην Κίνα ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο τόνους, σύμφωνα με το euro2day.gr.

Η επόμενη σοδειά καλαμποκιού της Ουκρανίας θα μπορούσε να μειωθεί σχεδόν κατά 40% από πέρυσι, δήλωσε μια τοπική ένωση σιτηρών νωρίτερα αυτό το μήνα. Οι Αμερικανοί αγρότες είναι έτοιμοι να φυτέψουν περισσότερη σόγια από καλαμπόκι για μόλις τρίτη φορά, καθώς οι τιμές ρεκόρ των λιπασμάτων ωθούν τους καλλιεργητές να απομακρυνθούν από τα δημητριακά λόγω του μεγαλύτερου κόστους καλλιέργειας.