Με Κοινοβουλευτική Αναφορά που κατέθεσε ενώπιον του αρμόδιου Υπουργού, ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής  Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, ζητά εξηγήσεις σχετικά με την πρόωρη λήξη των καρτών συμβολαιακής γεωργίας από την Τράπεζα Πειραιώς, που κατήγγειλε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλύβων Χαλκιδικής.

Λόγω του ότι τα προβλήματα των αγροτών από τα διαρκή επιβλαβή καιρικά φαινόμενα παραμένουν αυξημένα και η λήξη των καρτών συμβολαιακής γεωργίας θα δυσχεράνει τις συναλλαγές τους, ο αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, οφείλει να πάρει θέση, όπως σημειώνει ο κος Πάνας με την Αναφορά του.

Αναλυτικά το κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:

«ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς το Προεδρείο της Βουλής

Για τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: «Πρόωρη λήξη καρτών συμβολαιακής γεωργίας από την Τράπεζα Πειραιώς».

Featured Image

Ο Βουλευτής Νομού Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας καταθέτει ως Αναφορά το αίτημα που απέστειλε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλυβών Χαλκιδικής προς την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Αραμπατζή, στο οποίο επισημαίνεται ότι οι ζημιές στην παραγωγή των αγροτών-μελών του Συνεταιρισμού είναι εκτεταμένες όπως και στο φυτικό κεφάλαιο. Τα μέλη του Συνεταιρισμού τονίζουν, επίσης, ότι  προέρχονται από ακαρπία το 2018 και παγετό το 2017.

Κατόπιν του εν λόγω αιτήματος και δεδομένου ότι:

Α) Δε μπορούν να καλυφθούν οι υποχρεώσεις των αγροτών μέχρι την νέα καλλιεργητική περίοδο όταν οι προμηθευτές τους σε λιπάσματα, φυτοφάρμακα και άλλες εισροές αναγκαίες για την καλλιέργεια θα τους διακόψουν την προμήθεια.

Β)Ότι καθυστερεί η καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ ώστε να αμβλυθούν τα προβλήματα από τις ζημιές που αναφέρουν στο εν λόγω έγγραφό τους.

(επισυνάπτεται το εν λόγω αίτημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλυβών Χαλκιδικής προς την κα Υφυπουργό)

Παρακαλώ όπως απαντήσετε και προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες και όπως με ενημερώσετε σχετικά. »

Featured Image