Featured Image

Τεράστια αναστάτωση έχει προκαλέσει το ζήτημα των αποθεμάτων σιταριού στο Δυτικό Κόσμο. Στην Ελλάδα, μάλιστα, πηγές αναφέρουν ότι οι μύλοι θα έχουν σιτάρι μόνο για δύο με τρεις μήνες.

Στην “άλλη πλευρά της τραμπάλας” βρίσκεται η Συρία, της οποίας το υπουργείο Εσωτερικού Εμπορίου δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ανησυχίες για τα αποθέματα σιταριού στη χώρα, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων (SANA). Το SANA αναφέρει ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικού Εμπορίου της Συρίας “Η εποχή του σιταριού πλησιάζει και (η σοδειά) θα αγοραστεί από τους αγρότες μας με καλύτερες τιμές σε σύγκριση με τις τιμές της αγοράς… Δεν υπάρχουν ανησυχίες για το σιτάρι και το ψωμί”.

Featured Image

Πώς μπορεί να εξηγηθεί αυτή η επανάπαυση; Ίσως, εξηγείται από το ότι προ μηνών, τον Ιανουάριο του 2022, ο Υπουργός Οικονομίας της Συρίας Μοχάμεντ Σαμέρ αλ-Χαλίλ δήλωνε ότι η Συρία χρειάζεται να εισάγει περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο τόνους σιταριού, με την πλειοψηφία να προέρχεται από τη Ρωσία, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Agrogata