Ο γεωργικός όμιλος Corteva Agriscience με έδρα τις ΗΠΑ γνωστοποίησε την Τρίτη ότι ολοκλήρωσε μια επένδυση 14 εκατομμυρίων ευρώ (14,7 εκατομμύρια δολάρια) στην παραγωγική του μονάδα στο Afumati, στη νότια Ρουμανία.

Η επένδυση θα επιτρέψει στην εταιρεία να καλύψει την αυξανόμενη εγχώρια και διεθνή ζήτηση για ηλιόσπορους υψηλής ποιότητας από αγρότες, ανέφερε η Corteva Agriscience σε δελτίο τύπου.

Η επένδυση αποτελείται από μια νέα μονάδα αποθήκευσης και συσκευασίας και θα επιτρέψει στην Corteva να συντομεύσει την αλυσίδα εφοδιασμού, να αυξήσει την ικανότητα ανταπόκρισης και παράδοσης, καθώς και την ικανότητα επεξεργασίας της σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να υποστηρίξει την περιφερειακή ανάπτυξη.

“Με τη νέα επένδυση, θα βοηθήσουμε τους αγρότες να έχουν καλύτερα αποτελέσματα και να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση για ηλιόσπορους υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών να βοηθήσουμε τους αγρότες να βελτιώσουν την απόδοσή τους”, δήλωσε ο επικεφαλής της χώρας Corteva Agriscience για τη Ρουμανία και τη Μολδαβία, Jean Ionescu.

Η νέα επένδυση θα δημιουργήσει 20 νέες θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο Afumati, το οποίο απασχολεί συνολικά 300 μόνιμους και εποχικούς εργαζομένους.

“Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τους δεσμούς με τους Ρουμάνους αγρότες, καθώς και με τους παραγωγούς και τους καταναλωτές τροφίμων στην Ευρώπη, αναπτύσσοντας την ευελιξία και την ανταπόκριση που απαιτούνται για να ευδοκιμήσουμε”, δήλωσε ο επικεφαλής της εμπορικής μονάδας Corteva Agriscience για την περιοχή CEE Jean-Phillipe Riffat.

Featured Image

Βρίσκεται 12 χλμ ανατολικά του Βουκουρεστίου, η μονάδα παραγωγής σπόρων Afumati λειτουργεί από το 2006, παράγοντας καλαμπόκι και ηλιόσπορους για πελάτες σε όλη την Ευρώπη.

Από το 2006, η Corteva Agriscience επένδυσε πάνω από 74 εκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιο Afumati.

Με έδρα την Ιντιάνα της Ινδιανάπολης, η Corteva είναι μια εισηγμένη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της γεωργίας και απασχολεί πάνω από 21.000 άτομα παγκοσμίως.

($=0,9516 ευρώ)

Πηγή: Κείμενο και φωτογραφία seenews.com