Featured Image

Απόφαση της κυβέρνησης είναι να στηρίξει, με βάση τις υφιστάμενες δημοσιονομικές δυνατότητες, τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και προς την κατεύθυνση αυτή θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα, με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής, τόνισε στη Βουλή ο ΥπΑΑΤ κ. Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού του Μέρα25 κυρίας Μαρίας Απατζίδου.

Ο κ. Γεωργαντάς υπενθύμισε ότι ήδη η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα ύψους 180 εκατ, ευρώ και επισήμανε τη δέσμευση του πρωθυπουργού μαζί με τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, στις επόμενες μέρες, να ληφθούν πρόσθετα μέτρα στήριξης και για τους αγρότες, σε μια περίοδο που είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί ξεκινά η περίοδος άρδευσης.

Σε ό,τι αφορά στη ρήτρα αναπροσαρμογής ο κ. Γεωργαντάς υπενθύμισε ότι είχαν γίνει και εκπτώσεις της τάξεως του 50%  από τη ΔΕΗ στα αγροτικά τιμολόγια, από τον Αύγουστο και μετά, οι οποίες συνυπολογίζονται με την ρήτρα αναπροσαρμογής ώστε να καλύπτεται το 80%.

Featured Image

Ο κ. Γεωργαντάς θύμισε ότι η πρώτη υπογραφή που έθεσε ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ήταν η διάθεση 50 εκατομμυρίων από τα de minimis προκειμένου να στηριχθεί αυτή η πρωτοβουλία της κυβέρνησης, αναφέρει δελτίο τύπου του ΥπΑΑΤ.

Agrogata