Να απαλλαγούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση, να δοθεί η 13η και η 14η σύνταξη και να επιστραφούν όλες οι οφειλές από τα προηγούμενα χρόνια, ζητά η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας.

Σ’ ανακοίνωση που εκδόθηκε γίνεται αναφορά στα οξυμένα προβλήματα του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου, με την Ομοσπονδία να σημειώνει ότι θα υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις για το γεγονός ότι η μείωση 25% στην εφ’ άπαξ καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων, δεν ισχύει για τους αγροτοκτηνοτρόφους.

Επίσης ζητά να μειωθεί το όριο συνταξιοδότησης για τους αγρότες στα 60 και για τις αγρότισσες στα 55, να αυξηθούν οι εξευτελιστικές συντάξεις και να θεσμοθετηθεί δωρεάν δίχρονη προσχολική αγωγή και δυνατότητα αξιοποίησης του ελευθέρου χρόνου των παιδιών σε ΚΔΑΠ, αλλά και να αυξηθούν τα μέτρα καθαριότητας των σχολείων και τα μέτρα προστασίας των παιδιών μας.

Featured Image

 «Προφανώς, η κυβέρνηση της Ν.Δ. θεωρεί ότι οι αγροτοκτηνοτρόφοι δεν πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού και είναι ένας κλάδος οικονομικά εύρωστος. Εμείς παλεύαμε για την επιβίωσή μας πριν τον κορονοϊό και τώρα που τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα (όπως άλλωστε και για όλα τα λαϊκά στρώματα), βλέπουμε την ίδια αντιμετώπιση», υπογραμμίζει συνεχίζοντας η Ομοσπονδία.

«Καθώς αρχίζει η νέα σχολική περίοδος, πολλά παιδιά αγροτικών οικογενειών ήδη δεν δικαιούνται τη δωρεάν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ. Στα χωριά του νομού μας πολλά παιδιά θα μετακινούνται με λεωφορεία, σε επικίνδυνους δρόμους και με έναν επικίνδυνο ιό να είναι σε έξαρση ενώ παράλληλα τα κέντρα υγείας είναι υποβαθμισμένα, με ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Παρά την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, καμία κίνηση δεν έχει γίνει από την κυβέρνηση για την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε στην εγκατάλειψη της υπαίθρου. Καλούμε τους αγρότες να είναι σε εγρήγορση και να συσπειρωθούν στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα που παλεύει για τα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς», καταλήγει η Ομοσπονδία.