Με ανακοίνωση της προς τους αγρότες του νομού, η ΔΑΟΚ Έβρου ενημερώνει ότι έχει ξεκινήσει η επόμενη γενιά του λεπιδόπτερου εντόμου, γνωστούς ως “σκουλήκι” το οποίο είχε προσβάλλει έντονα τις καλλιέργειες.

Τους δίνει λοιπόν οδηγίες να ελέγχους συνέχεια τις καλλιέργειες τους και μόλις διαπιστώσουν πρόβλημα να ψεκάζουν άμεσα για την αποφυγή καταστροφής. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

“Έχει ξεκινήσει ήδη η επόμενη γενεά του λεπιδόπτερου εντόμου το οποίο είχε προσβάλλει έντονα τις καλλιέργειες σε όλες σχεδόν τις περιοχές του Έβρου κατά το μήνα Ιούλιο.

Αυτή την χρονική περίοδο παρατηρούνται μεγάλοι πληθυσμοί στο στάδιο του ακμαίου(πεταλούδα), και της εναπόθεσης των αυγών τους.

Featured Image

Σε λίγες ημέρες θα γίνει η εκκόλαψη τους και οι προνύμφες που θα εμφανιστούν είναι αυτές που προσβάλλουν τις καλλιέργειες.

Σε όλη την ευρύτερη περιοχή οι πεταλούδες δεν βρίσκονται στο ίδιο στάδιο ανάπτυξης , κάτι που σημαίνει ότι δεν θα έχουμε ταυτόχρονη εμφάνιση προνυμφών σε όλες τις περιοχές.

Γι ’αυτό συστήνεται στους αγρότες να ελέγχουν συχνά τα αγροκτήματα τους και να προχωρούν σε επεμβάσεις, όταν οι προνύμφες προσβάλλουν τις καλλιέργειές τους, με εγκεκριμένα εντομοκτόνα ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης της ετικέτας κάθε σκευάσματος.

ΕΚ ΤΗΣ ΔΑΟΚ ΕΒΡΟΥ