Η NEUROPUBLIC, από τις κορυφαίες εταιρείες Πληροφορικής και Τεχνολογίας στη χώρα μας που φέτος γιορτάζει 20 χρόνια από την ίδρυσή της, ανακοινώνει τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με τη ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ, μια από τις πλέον δυναμικές βιομηχανίες τροφίμων, με περισσότερα από 75 χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας στη διατροφή αλλά και παγκόσμια παρουσία σε σχεδόν 45 χώρες.

Η συνεργασία εστιάζει στην εφαρμογή του συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense στην καλλιέργεια ελιάς και, συγκεκριμένα, στην εγκατάσταση 8 αγρομετεωρολογικώνσταθμών σε 1.400 στρέμματα ελαιόδεντρων στην περιοχή των Δήμων Πλατανιά και Κισσάμου  που ανήκουν σε παραγωγούς της Terra Creta, brand που βρίσκεται κάτω από την «ομπρέλα» της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ. Μάλιστα, η εν λόγω σύμπραξηαναμένεται να καλύψει τις ανάγκες της γνωστής και πολυβραβευμένης μάρκας ελαιοκομικών προϊόντων για καλύτερη διαχείριση των φυσικών πόρων, βελτίωση της παραγωγής, καθώς και επίτευξη σημαντικών περιβαλλοντικών στόχων. 

Το gaiasense είναι μια ελληνική καινοτομία που παντρεύει τις τεχνολογίες πληροφορικής με την αγρονομική επιστήμη με ολιστικό τρόπο. Είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης της παραγωγής, που λαμβάνει και επεξεργάζεται δεδομένα από πολλαπλές πηγές, έτσι ώστε ο Έλληνας αγρότης να έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για το χωράφι και την καλλιέργειά του και να μπορεί να παίρνει καλύτερες αποφάσεις για αυτά. 

Αναλυτικά, το gaiasense συνδράμει στην ποιοτική και ποσοτική βελτίωση της παραγωγής, στη μείωση της χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων, λιπασμάτων και αρδευτικού νερού, κοινώς στην εξοικονόμηση πόρων και, φυσικά, χρήματος, καθώς και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των κινδύνων που απειλούν την παραγωγή. Την ίδια στιγμή, επιτρέπει τη μείωση των επιπτώσεων της γεωργίας στο περιβάλλον και το κλίμα, ενώ δημιουργεί πρόσθετη αξία στα αγροτικά προϊόντα. 

Featured Image

Μάλιστα, σε πρόσφατη εκδήλωση της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣστην Κρήτη για την ίδρυση της πρωτοποριακής Ακαδημίας Ελιάς Terra Cretaη NEUROPUBLIC έδωσε το «παρών», αφού θα συμμετάσχει ενεργά και στην εκπαίδευση των παραγωγών-μελών της Ακαδημίας σε θέματα που αφορούν στην ευφυή γεωργία και την εφαρμογή της στην ελαιοκαλλιέργεια.  

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ κ. Αλέξανδρος Κίκιζας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Όραμά μας είναι να συμβάλουμε στην ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση της παραγωγής του ελληνικού εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου, προκειμένου να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει στο διεθνή χάρτη».

Η κα. Ρόζα Γαργαλάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της NEUROPUBLIC, επεσήμανε ότι «Η NEUROPUBLIC έχει αποδείξει ότι ηγείται του ψηφιακού μετασχηματισμού της αγροτικής παραγωγής στη χώρα μας και η συνεργασία με την κορυφαία ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο. H συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρείες μας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την εξάπλωση της ευφυούς γεωργίας στην Ελλάδα και για την ψηφιοποίηση του πρωτογενούς τομέα και της αγροδιατροφής, γενικότερα».