Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες υποψηφιότητες (απ’ όλες τις πλευρές) είναι του Μιχάλη Αβδανά που κατεβαίνει στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τον συνδυασμό “Αλλάζουμε” του Νίκου Ευαγγέλου στην Ελασσόνα.

Εκπροσωπεί την νέα γενιά των αυτοδημιούργητων ανθρώπων που θέλουν να μοιραστούν τα οράματα και τις ιδέες τους για έναν σύγχρονο και πρωτοπόρο Δήμο! Ένας νέος δρόμος ανοίγεται μπροστά του στις Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου με την παράταξη του υποψηφίου δημάρχου Νίκου Ευαγγέλου.

Όπως δηλώνει ο ίδιος “προσωπικά έχω μάθει να εργάζομαι ομαδικά και πιστεύω πως η ζωή είναι ομαδικό παιχνίδι και μόνον οταν ο ένας βοηθάει τον άλλον θα κατακτήσουμε πολλές νίκες”.

Ας γνωρίσουμε καλύτερα τον Μιχάλη Αβδανά μέσα από ένα σύντομο βιογραφικό.

“Είμαι ο Μιχάλης Αβδανάς, γιος του αείμνηστου Γιάννη Αβδανά. Γεννήθηκα στην Λάρισα το 1985. Μεγάλωσα στην Ελασσόνα και αποφοίτησα από το 1ο ενιαίο λύκειο Ελασσόνας. Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο ΑΤΕΙ Θεσσαλίας το 2006 στην σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας-Ζωικής Παραγωγής, όπου αποφοίτησα τον Ιούνιο του 2010 έχοντας ολοκληρώσει την στρατιωτική μου θητεία.
Μετά την αποφοίτηση μου από την σχολή εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα για 7 συναπτά έτη, ως υπεύθυνος πωλήσεων-ζωοτέχνης και παράλληλα τον Σεπτέμβρη του 2015 ξεκίνησα το μεταπτυχιακό μου στο ΑΤΕΙ Θεσσαλίας με αντικείμενο τις νέες μεθόδους αύξησης της παραγωγικότητας των αγροτικών ζώων.

Συγχρόνως τον Δεκέμβρη του ίδιου έτους έδωσα κατατακτήριες εξετάσεις στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην σχολή κτηνιατρικής όπου πέρασα επιτυχώς. Ύστερα από την είσοδο μου στην κτηνιατρική επέστρεψα στην γενέτειρα μου όπου την άνοιξη του 2016 ίδρυσα την κτηνοτροφική εκμετάλλευση Avdanas Dairy Farm, μια σύγχρονη μονάδα με πρόβατα στην Γαλανόβρυση Ελασσόνας, εντεταμένη στο εθνικό μητρώο καθαρόαιμων προβάτων φυλής Χίου.

Παρακολουθώ και διοργανώνω συνεχώς ημερίδες και συνέδρια στον τομέα δράσης μου, είμαι μέλος της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρίας και μέλος του δικτύου Eurosheep, ενός οργανισμού που συμμετέχουν 8 χώρες από όλη την Ευρώπη (κτηνοτρόφοι & επιστήμονες). Βρίσκομαι σε στενή συνεργασία και με τα δυο τμήματα κτηνιατρικής (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας & Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και με τρία τμήματα Γεωπονίας (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας & Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), με τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό “ΔΗΜΗΤΡΑ” καθώς και με τα Κέντρα Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Θεσσαλονίκης και Καρδίτσας σε διαφορά ερευνητικά προγράμματα Η ενασχόληση μου με τα κοινά για πρώτη φορά ήρθε το 2017 περίπου, όταν με την παρέα μου αποφασίσαμε να αναλάβουμε τον κυνηγετικό σύλλογο Ελασσόνας όπου εκλέχθηκα στη θέση του Γενικού Γραμματέα, την ίδια θέση κατέχω για δεύτερη πλέον τετραετία και στο διοικητικό συμβούλιο του Αγροτικού συνεταιρισμού προβατρόφων φυλής Χίου “Μακεδονία”.

Επιπροσθέτως το 2021 επιλέχθηκα από την ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας να υπηρετήσω την ζωική παραγωγή του δήμου μας από την θέση του τομεάρχη κτηνοτροφίας, θέση που κατέχω ως σήμερα.

Είμαι πατέρας δυο παιδιών, ένα κορίτσι και ένα αγόρι, 6μιση και 5 χρόνων αντίστοιχα και θέλω να τα αφήσω μια παρακαταθήκη για το μέλλον της πρωτογενούς παραγωγής της Ελασσόνας.

Μαζί «ΑλλάΖουμε» τον δήμο μας Μαζι τον πάμε βήματα ΜΠΡΟΣΤΑ….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ