Οι αναζωπυρώσεις παραμένουν ο μεγάλος φόβος για τις δυνάμεις πυρόσβεσης στην περιοχή Κιριάκι Βοιωτίας και τα εναέρια μέσα συνεχίζουν τις στοχευμένες ρίψεις μέχρι και αυτή την ώρα (7 και 25 το απόγευμα), σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Agronewsbomb.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων δίνεται ακατάπαυστα στις εστίες όπου υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις που προέρχονται από το πύρινο μέτωπο το οποίο ξέσπασε χθες στις 6 μ.μ. και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε απόσταση πάνω από 10 χλμ. σε χαράδρα, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχει μία μεγάλη αναζωπύρωση η οποία σιγοκαίει εδώ και περίπου μια ώρα.

Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, ενώ ελικόπτερα κάνουν προσεκτικές στοχευμένες ρίψεις. Ανησυχία υπάρχει ιδιαιτέρως στις πλαγιές του Ελικώνα, όπου υπάρχουν μικρές εστίες οι οποίες οδηγούν σε αναζωπυρώσεις Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να αναχαιτίσουν την φωτιά, ώστε αυτή να μην περάσει την κορυφογραμμή και κατευθυνθεί στην άλλη πλευρά του Ελικώνα, όπου υπάρχει πυκνό ελατόδασος.

Η περιοχή είναι ιδιαιτέρα δύσβατη με ιδιαίτερη μορφολογία και η επιχείρηση κατάσβεσης είναι δύσκολη.

Μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, η πιο κοντινή σημερινή περιοχή προς την εστία της φωτιάς, είναι η τοπική κοινότητα Κιριακίου που βρίσκεται 6χλμ.

Στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 16 οχήματα, ενώ από αέρος παρέχουν συνδρομή 2 ελικόπτερα.

Από τη μανία της φωτιάς γλύτωσε, με ζημιές, η ιστορική Μονή του Οσίου Λουκά. Τα πάντα γύρω από το Μοναστήρι του Οσίου Λουκά έχουν καεί, έφτασαν οι φλόγες στα πέτρινα τοιχία του. Η ζημιά που έχει γίνει είναι ότι ένα παλιό κτίριο το οποίο τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη πήρε φωτιά η ξύλινη στέγη του και κατέρρευσε. Όλος ο άλλος χώρος έχει μείνει άθικτος.

Newsroom Agronewsbomb

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ