Featured Image

Το κόστος ενέργειας, ζωοτροφών κλπ μπορεί να έχει εκτοξευτεί, αλλά όπως λένε άνθρωποι της αγοράς, δεν μπορούν να δικαιολογηθούν τέτοιες αυξήσεις, σε μια περιοχή μάλιστα που είναι αμιγώς κτηνοτροφική και σε ορισμένες περιπτώσεις οι ψητοπώλες είναι και κτηνοτρόφοι.

Οι τιμές στο Αγρίνιο για το ψητό αρνάκι, ξεκινούν από 22 ευρώ, όμως καταγράφονται περιπτώσεις όπου φτάνει στο εξωφρενικό ποσό των 30 ευρώ το κιλό! Ο δε μέσος όρος

Στα κρεοπωλείο, το ωμό αρνάκι πωλείται στα 12,5 με 13,5 ευρώ, στο Αγρίνιο πάντα. Από χθες όμως Μεγάλη Παρασκευή, υπάρχει πολύ χαμηλή τιμή στα σούπερ μάρκετ, που όπως φαίνεται έμειναν με μεγάλες αδιάθετες ποσότητες. Αυτό συμπαρέσυρε προς τα κάτω και την τιμή του οβελία σε ορισμένα κρεοπωλεία. Από το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής δηλαδή και ακόμη περισσότερο σήμερα Μ. Σάββατο, το ωμό αρνί είναι αρκετά φθηνότερο, για όσους προβαίνουν σε αγορά την τελευταία στιγμή.

Featured Image

Επαγγελματίες της αγοράς κρέατος πάντως λένε πως μια τιμή ψημένου αρνιού στα 22-25 ευρώ είναι σε λογικά πλαίσια στην παρούσα φάση και όπως διαμορφώθηκε η αγορά τις προηγούμενες μέρες, «… αλλά τα 30 είναι σαφώς αδικαιολόγητα».

Πηγή: agriniopress.gr