You are currently viewing Καλές τιμές θα πιάσει και φέτος το κάστανο, πώς αναμένεται η παραγωγή ανά περιοχή

Καλές τιμές θα πιάσει και φέτος το κάστανο, πώς αναμένεται η παραγωγή ανά περιοχή

Ετοιμάζονται για την συγκομιδή του κάστανου οι παραγωγή. Οι τιμές θα είναι και φέτος σε καλά επίπεδα για τον παραγωγό.

Ο Γιάννης Κόλλιας καλλιεργεί 15 στρέμματα με κάστανα στην Αρκαδία και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Χρυσοβισίου. Όπως λέει μιλώντας στο Agronewsbomb: “γενικά ακούμε από άλλες περιοχές ότι υπάρχει πρόβλημα με τα νερά. Ευτυχώς εδώ, προσωπικά το έχω κάνει ποτιστικό το κτήμα, ποτίζω με υδρονέφωση και συν τις ποτιστικές βροχούλες που έκανε και τον Αύγουστο και το Σεπτέμβρη, μπορώ, να πω ότι είμαστε πολύ καλά. Θα έχουμε και καλή ποσότητα, αλλά και υψηλή ποιότητα με μεγάλα μεγέθη. Είμαστε όψιμοι. Μαζεύουμε πάντα στα τέλη Οκτωβρίου, τότε πιθανώς θα έχει ρίξει κι άλλα νερά, όπως φαίνεται από τις προγνώσεις, οπότε θα είναι ακόμα καλύτερα. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα ούτε πέρσι, ήταν πολύ ποιοτικά τα κάστανα. Ποτίσματα κάνουμε κάθε 10 ημέρες ίσως και μια φορά τη βδομάδα, φαίνεται ότι θα έχουμε καλή χρονιά. Όσο αφορά στη διάθεση του προϊόντος, δίνω πρώτο χέρι σούπερ μάρκετ και καταστήματα, όχι κάτω από 3,5 ευρώ το κιλό και έως 4 ευρώ ανά κιλό.

Συγκεχυμένη είναι η εικόνα όσον αφορά στην παραγωγή στο Κεράσοβο Αιτωλοακαρνανίας, καθώς τα κάστανα δεν έχουν ακόμα πέσει και δεν έχει εκκινήσει η συλλογή τους. Όπως όμως δηλώνει μιλώντας στο Agronewsbomb ο Γιάννης Πετρόπουλος, καλλιεργητής με 30 στρέμματα καστανιές: “φέτος είναι η χρονιά που αναμένουμε να μην έχει και τόσο δυνατή παραγωγή. Αρχές της επόμενης εβδομάδας θα αρχίσουμε να μαζεύουμε, οπότε τότε θα έχουμε καλύτερη εικόνα. Σίγουρα υπάρχει επίπτωση στα μεγέθη από την συνεχιζόμενη ξηρασία. Βέβαια, αυτό δεν θα αφορά όλα τα κάστανα”.

Ο Νίκος Τσιντσιράκος, παραγωγός από τη Μελιβοία καλλιεργεί 140 στρέμματα με κάστανα, εκ των οποίων τα 100 είναι και ιδιόκτητα. Όπως λέει στο Agronewsbomb: “τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η συγκομιδή. Έχει κάστανα φέτος, θα δούμε αν είναι καλά, μάλλον είναι καλά. Είναι χοντρά τα κάστανα. Δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το εμπόριο. Ειδικά όσοι παραγωγοί είχαν επάρκεια νερού, θα έχουν καλή παραγωγή”.

Newsroom Agronewsbomb