Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σόγιας του Chicago Board of Trade (CBOT) σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή λόγω ενδείξεων ευκαιριών και βραχυκάλυψης, αφού έφθασαν στα χαμηλά τριετίας την προηγούμενη ημέρα, αν και οι υποτονικές εξαγωγές και οι μεγάλες παγκόσμιες προμήθειες συνεχίζουν να επιβαρύνουν τις τιμές, δήλωσαν οι έμποροι.

Τυχόν ράλι περιορίστηκαν από την ένταση μεταξύ της αβεβαιότητας για τη ζήτηση εισαγωγών της ηπειρωτικής Κίνας και των προβλέψεων για μια τεράστια καλλιέργεια σόγιας στη Βραζιλία παρά τη δύσκολη καλλιεργητική περίοδο, πρόσθεσαν.

Η εταιρεία συμβούλων αγροτικών επιχειρήσεων StoneX αύξησε την Παρασκευή την πρόβλεψή της για την καλλιέργεια σόγιας στη Βραζιλία το 2023/2024 σε 151,5 εκατομμύρια μετρικούς τόνους, επικαλούμενη βελτιωμένες κλιματικές συνθήκες σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από υπερβολική ζέστη και ξηρότητα σε βασικές περιοχές παραγωγής.

Τα νέα για τον παγκόσμιο έμπορο καλλιεργειών και μεταποιητή Bunge BG.N που δέχτηκε 348 συμβόλαια που παραδόθηκαν έναντι των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης σόγιας CBOT Μαρτίου SH24 πρόσθεσαν κάποια πρώιμη υποστήριξη στο συγκρότημα σόγιας, είπαν οι αναλυτές, σηματοδοτώντας την εμπορική ζήτηση για το εμπόρευμα.

Το πιο ενεργό συμβόλαιο CBOT σόγιας Sv1 διακανονίστηκε 10-1/2 σεντ στα 11,51-1/4 $ το μπουσέλ.

Εν τω μεταξύ, η αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης σιταριού αντιμετώπισε αντίθετους ανέμους από άφθονες προμήθειες στη Μαύρη Θάλασσα και αυξανόμενα ερωτήματα σχετικά με το πότε θα αποσταλούν οι αποστολές που κρατήθηκαν από την Κίνα.

Featured Image

«Υπάρχει ένα τεράστιο βιβλίο εξαγωγών Κίνας και απλώς δεν βλέπουμε τις αποστολές να πραγματοποιούνται», δήλωσε η Angie Setzer, συνεργάτης της Consus Ag Consulting. “Υπάρχει μια αυξανόμενη αίσθηση στην αγορά ότι ορισμένες από αυτές τις κινεζικές κρατήσεις μπορεί να προχωρήσουν.”

Το σιτάρι CBOT Wv1 έκλεισε με πτώση 18-1/2 σεντς στα 5,57-3/4 $ το μπουσέλ.

Το Cv1 του καλαμποκιού υποχώρησε 4-3/4 σεντς στα 4,24-3/4 $ το μπουσέλ, υπό πίεση από το σιτάρι. Εν τω μεταξύ, το πιο ενεργό καλαμπόκι Μαΐου CK24 σημείωσε την πρώτη εβδομαδιαία άνοδο σε 12 εβδομάδες.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα καθυστερήσει την προγραμματισμένη ανακοίνωση την Παρασκευή του αναθεωρημένου μοντέλου κλιματικών εκπομπών για την αιθανόλη λόγω διαφωνιών, δήλωσαν δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Αυτό επεκτείνει την αβεβαιότητα σχετικά με το εάν το καύσιμο με βάση το καλαμπόκι θα πληροί τις προϋποθέσεις για νέες πιστώσεις φόρου για βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα.

Πηγή: canadiancattlemen.ca

Featured Image