Η Ένωση Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών και η Genes & Nature Αυτόχθονες Φυλές πραγματοποιούν εκδήλωση γευσιγνωσίας: «Γνωριμία με τα προϊόντα της ελληνικής βραχυκερατικής φυλής».
Το μενού επιμελείται ο βραβευμένος R&D Chef και σύμβουλος γαστρονομίας, Λάζαρος Ράπτης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024, στις 17:00’ στο εστιατόριο Διόσκουροι στο Μοναστηράκι.
Η πρώτη είναι το συλλογικό όργανο της μίας εκ των τριών αυτόχθονων φυλών βοοειδών, με ουσιαστική δράση για την ανάδειξη του σημαντικού αυτού γενετικού πόρου, του εναλλακτικού τρόπου εκτροφής του, των χαρακτηριστικών των προϊόντων του, και του ρόλου που μπορεί να παίξει στην παραγωγή προϊόντων ανώτερης ποιότητας.
Η δεύτερη, είναι εταιρία παραγωγής και διάθεσης προϊόντων κρέατος, αποκλειστικά από παραγωγικά ζώα αυτόχθονων ελληνικών φυλών. Η φιλοσοφία της εστιάζεται στην διάθεση προϊόντων, τα οποία είναι απαλλαγμένα από χημικά συντηρητικά και κατάλοιπα, από κάθε είδους φάρμακα ή φυτοφάρμακα, είναι υγιεινά, είναι νόστιμα και η παραγωγική διαδικασία «από το λιβάδι στο πιάτο», αφήνει το ελάχιστο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.