Προτεραιότητα να δημιουργήσουμε τουλάχιστον 60.000 θέσεις εργασίας.

Συνεργασία για την Γεωργική Σχολή Μεσσαράς και ίδρυση αντίστοιχης Σχολής στο Νομό Ρεθύμνης

Το πλαίσιο συνεργασίας με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή (ΑΓΣ) ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, μετά την ξενάγησή του στις εγκαταστάσεις της Σχολής από τον πρόεδρο Δρ. Jeff Lansdale, τον Πρύτανη του Perrotis College Δρ. Κωνσταντίνο Ρότσιο και ερευνητές της ΑΓΣ

Όπως τόνισε ο Υπουργός:«Πρώτα απ΄όλα μπορούμε να συνεργαστούμε στα θέματα εκπαίδευσης δίνοντας ισχυρά «όπλα», δηλ. γνώσεις, στους νέους που θέλουν συνειδητά να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα», επισημαίνοντας ότι «αποτελεί προτεραιότητα να δημιουργήσουμε τουλάχιστον 60.000 νέες θέσεις εργασίας ή να στρέψουμε 60.000 νέους να ασχοληθούν με τη γη μας».

Ο υπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής και ενημερώθηκε για τη λειτουργία των εργαστηρίων και τις νέες επιστημονικές μεθόδους που χρησιμοποιούν.

Featured Image

Όπως επεσήμανε ο κ. Αυγενάκης: « Σε περιόδους δύσκολες λόγω των φυσικών καταστροφών η συνεργασία μας το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ πιο ισχυρή και στενή. Σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, που σε πολλά σημεία ταυτίζονται τα αντικείμενα, μπορούμε να την ισχυροποιήσουμε, γιατί η γνωση πρέπει να διαχυθεί, πρέπει να μεταφερθεί παντού .Το σημαντικό είναι ότι το επιστημονικό προσωπικό, όλη η κοινότητα της ΑΜΓ ο πρόεδρος και τα στελέχη έχουν όλη τη διάθεση να διοχετεύσουν αυτά που γνωρίζουν καλά, είτε στις αίθουσες εκπαίδευσης, είτε στα εργαστήριά τους, στους ΄Ελληνες παραγωγούς. Και αυτό θα γίνει μέσα από μια στενή συνεργασία που θα διαμορφώσουμε το πλαίσιο τις επόμενες ημέρες, δουλεύοντας από κοινού με τα στελέχη μας».

Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει συνεργασία στο θέμα της γεωργικής σχολής Μεσσαράς, που είναι στα νότια του νομού Ηρακλείου και σε ένα δεύτερο project , μια αντίστοιχη σχολή στο νομό Ρεθύμνης ,που θα ασχολείται με το ζωϊκό κεφάλαιο.

Και σταδιακά η συνεργασία αυτή θα εξελιχθεί, καθώς όπως είπε ο ΥπΑΑΤ: «Ο πρωτογενής τομέας και κυρίως η νοοτροπία που πρέπει να αλλάξουμε στους ανθρώπους που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα θέλει δουλειά πολλή και από πολλούς. Και δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να συνεργαστούμε με ανθρώπους που έχουν, ήδη, δώσει δείγματα ποιότητας, σωστής εκπαίδευσης, σωστής συμπεριφοράς, σωστής λειτουργίας, καθετοποίησης, ολιστικής προσέγγισης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΓΣ Δρ.Jeff Lansdale τόνισε ότι υποδέχθηκε με χαρά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με τον οποίο συζήτησε τις ευκαιρίες για συνεργασία.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image