You are currently viewing Αποζημιώσεις 1,7 εκατ. ευρώ σε 257 αμυγδαλοπαραγωγούς της Π.Ε. Καβάλας

Αποζημιώσεις 1,7 εκατ. ευρώ σε 257 αμυγδαλοπαραγωγούς της Π.Ε. Καβάλας

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΛΓΑ, σήμερα 8/7/2026 θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς διακοσίων πενήντα επτά (257) ζημιωθέντων αμυγδαλοπαραγωγών της Π.Ε. Καβάλας αποζημιώσεις ΚΟΕ για απώλεια παραγωγής του 2023 συνολικού ποσού 1.700.823,41 €.

Επιπλέον, χθες 7/7/2026 πιστώθηκαν από τον ΕΛΓΑ στους λογαριασμούς των Καβαλιωτών δικαιούχων αποζημιώσεις συνολικού ποσού 147.593,94€. Υπενθυμίζεται ότι ο Βουλευτής κατέβαλε συνεχείς προσπάθειες για την εξασφάλιση αποζημίωσης στους πληγέντες παραγωγούς, οι δε παρεμβάσεις του όσον αφορά τις αποζημιώσεις ΚΟΕ αμυγδάλων για απώλεια παραγωγής του 2023 ήταν καταλυτικές (βλ/τε σχετικά το από 2/12/2025 Δελτίο Τύπου).

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: «Ευχαριστώ πολύ τον Διοικητή του ΕΛΓΑ κ.Ανδρέα Λυκουρέντζο για την άριστη συνεργασία καθώς και όλους τους αρμοδίους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το ενδιαφέρον που επέδειξαν. Είδα από κοντά, όπως κάνω πάντα, τις τεράστιες καταστροφές στην παραγωγή και κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποζημιωθούν οι πληγέντες».