Ο γραμματέας του Συνεταιρισμού Θερμασία Δήμητρα, κ. Γιάννης Κοροντίνης μιλά στο Agronewsbomb, για την επερχόμενη ελαιοπαραγωγή.

Περί τους 200 τόνους έξτρα παρθένου ελαιολάδου διακίνησαν στην αγορά κατά την περσινή χρονιά οι παραγωγοί του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θερμασία Δήμητρα, με έδρα στην Ερμιονίδα. Φέτος όμως, όπως εξηγεί στο Agronewsbomb ο γραμματέας του Συνεταιρισμού κ. Γιάννης Κοροντίνης, το πιο πιθανό σενάριο είναι να υπάρξει μείωση της παραγωγής.

Βασικό πρόβλημα της περιοχής, σύμφωνα με τον ίδιο παραμένει η υφαλμύρωση του νερού και γενικότερα η ανομβρία, μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, που απειλεί το αγροτικό εισόδημα. “Φέτος θα είχαμε την ευκαιρία λόγω της τιμής στο ελαιόλαδο να έχει ο κόσμος παραπάνω έσοδα”, επισημαίνει ο κ. Κοροντίνης, όμως αν δεν βρέξει άμεσα τα πράγματα θα είναι δύσκολα, ενώ επισημαίνει πως “πρέπει επιτέλους να τελειώσει η ιστορία με τον Ανάβαλο που τόσα χρόνια ακούμε”.

Το γεγονός ότι επικρατεί ξηρασία στην περιοχή, έχει απομακρύνει το δάκο και κάθε πιθανότητα για παρουσία μυκήτων, προσθέτει ο κ. Κοροντίνης.

Τέλος, εκτιμά, πως η φετινή χρονιά λόγω παγκόσμιας έλλειψης θα είναι εξαιρετική για τις τιμές παραγωγού και επιτέλους ο “πράσινος χρυσός” θα πληρωθεί όπως πρέπει.

Newsroom Agronewsbomb

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ