Οι αγρότες στην Ισπανία την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου καταλαμβάνουν και πάλι τους δρόμους της Μαδρίτης ενώπιον των Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε.

Συγκαλούμενοι από τις οργανώσεις Asaja, Coag και Upa, θα αναχωρήσουν από το Υπουργείο Γεωργίας, θα προχωρήσουν κατά μήκος της Paseo del Prado, του Recoletos και της Castellana και θα συγκεντρωθούν μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Μαδρίτη.

Σε μια νέα κινητοποίηση καλούν τους αγρότες οι αγροτικές οργανώσεις UPA, COAG και ASAJA, εκατοντάδες τρακτέρ και πλήθος κόσμου θα ταξιδέψουν από όλη τη χώρα τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου για την πόλη της Μαδρίτης, ζητώντας λύσεις στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας..

Με το σύνθημα «Η ύπαιθρος απαιτεί υποστήριξη, σεβασμό και αναγνώριση» χιλιάδες άνθρωποι, από όλη την Ισπανία, θα συνοδεύσουν αυτό το κομβόι τρακτέρ που θα συγκεντρωθεί μπροστά από το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να γίνει αντιληπτό στη σύνοδο του Συμβουλίου των Υπουργών Γεωργίας. της ΕΕ που πραγματοποιείται την ίδια μέρα στις Βρυξέλλες.

Featured Image

Η COAG, η UPA και η ASAJA επέλεξαν αυτήν την ημερομηνία, που συμπίπτει με το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ που θα συζητήσει πιθανούς τρόπους για να εγγυηθούν γρήγορες και διαρθρωτικές απαντήσεις στην τρέχουσα κρίση που αντιμετωπίζει ο γεωργικός τομέας. Οι υπουργοί θα πρέπει επίσης να αποφασίσουν για την ευελιξία της ΚΓΠ (ενισχυμένοι κανόνες αιρεσιμότητας) και τη διαπραγμάτευση των κατοπτρικών ρητρών, δύο σημαντικά ζητήματα που είναι ζωτικής σημασίας για τις απαιτήσεις των παραγωγών.

Ενώπιον της έδρας του Υπουργείου Γεωργίας, προτείνονται επίσης ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που απαιτεί ο κλάδος, όπως αλλαγή στη λειτουργία του Νόμου για την Αγροδιατροφική Αλυσίδα. Σύστημα Αγροτικής Ασφάλισης που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παραγωγών, φορολογία ανάλογα με τις αυξήσεις του κόστους που επιβαρύνει τον κλάδο και επείγουσες επενδύσεις σε αρδευτικά έργα.

Τα τρακτέρ θα αναχωρήσουν τη Δευτέρα στις 9:00 π.μ. από τη γέφυρα Arganda και θα εισέλθουν στην πρωτεύουσα μέσω της National 3, Avenida del Mediterráneo, της πόλης της Βαρκελώνης για να συγκεντρωθούν στην Paseo de Infanta Isabel, μπροστά από το Υπουργείο Γεωργίας.

Από εκεί, συνοδευόμενοι από χιλιάδες αγρότες πεζοί, θα μεταβούν στα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Paseo de la Castellana, 46), όπου στελέχη των οργανώσεων θα συναντηθούν με τους επικεφαλής και θα παραδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.