Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανακοινώνει, ότι η Κτηνιατρική Υπηρεσία της κατά την περίοδο του Πάσχα  έλεγξε την διακίνηση και σφαγή περισσότερων από 60 χιλιάδων αμνοεριφίων, αξίας 3,5 εκατομμυρίων Ευρώ περίπου, τα οποία  κατέληξαν στους κτηνοτρόφους της Λέσβου.

 Ήταν η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια,  λόγω της άρσεως της καραντίνας του καταρροϊκού,  που η τιμή των  ντόπιων αμνοεριφίων εξισώθηκε με τις τιμές της υπόλοιπης Ελλάδος,  σε μια αγορά που λειτούργησε ανοικτά χωρίς παρεμβάσεις και επί ίσοις όροις για τους κτηνοτρόφους.  

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά:

« Θα ήθελα να συγχαρώ τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κουφέλο, τον Προϊστάμενο κ. Τσομπανέλλη και όλο το προσωπικό της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, οι οποίοι εργάστηκαν πολλές φορές ακόμη και ως τα μεσάνυχτα για να μπορέσουμε να έχουμε τα παραπάνω αποτελέσματα.

Featured Image

Για πρώτη φορά οι κτηνοτρόφοι μας μπόρεσαν και διέθεσαν τα αμνοερίφια τους σε ίδιες τιμές με αυτές της Ηπειρωτικής Ελλάδος και είδαν τους κόπους τους να ανταμείβονται.

Η Λέσβος στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα και ως Περιφερειακή Αρχή καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια από την πρώτη μέρα της θητείας μας ώστε να είμαστε κοντά στους κτηνοτρόφους μας, με τα αποτελέσματα να είναι απτά και προς όφελος τους».

Πανάγος Κουφέλος