Η καναδική παραγωγή σιταριού την περίοδο εμπορίας 2022-23 προβλέπεται να αυξηθεί κατά 55% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε 34,6 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Στατιστικής Υπηρεσίας του Καναδά.

Εάν πραγματοποιηθεί, θα ήταν η τρίτη μεγαλύτερη σοδειά σιταριού στην ιστορία του Καναδά.

Η αύξηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις καλύτερες συνθήκες καλλιέργειας στον Δυτικό Καναδά, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά.

Featured Image

Ο οργανισμός ανέφερε ότι οι αποδόσεις αναμένεται να αυξηθούν από έτος σε έτος κατά 41% σε 51,1 μπουσέλ ανά στρέμμα. Η συγκομιδή αναμένεται επίσης να αυξηθεί κατά 9,4% στα 24,9 εκατομμύρια στρέμματα.Η αύξηση της αναμενόμενης συνολικής παραγωγής σιταριού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ανοιξιάτικο σιτάρι, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί κατά 57% σε 25,6 εκατομμύρια τόνους.

Αυτή η αύξηση είναι αποτέλεσμα των υψηλότερων αναμενόμενων αποδόσεων (έως 40% σε 52,7 μπουσέλ ανά στρέμμα) και της υψηλότερης συγκομιδής, που αναμένεται να αυξηθεί κατά 12,5% στα 17,8 εκατομμύρια στρέμματα.

Οι αποδόσεις σκληρού σίτου αναμένεται επίσης να αυξηθούν (αύξηση 101% σε 40,6 μπουσέλ ανά στρέμμα), συμβάλλοντας στην υψηλότερη αναμενόμενη παραγωγή σκληρού σίτου (αύξηση 113% σε 6,5 εκατομμύρια τόνους).