… σε περίπτωση που δεν κοπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, το αιγοπρόβειο γάλα αναμένεται να σημειώσει συνταρακτική άνοδο. Αποκλειστικές πληροφορίες του Agronewsbomb αναφέρουν με νόημα πως οι γαλακτοβιομηχανίες δυσκολεύονται τόσο πολύ να βρουν προϊόν για να παρασκευάσουν γαλακτοκομικά και τυριά, που αναμένεται να δώσουν γη και ύδωρ στους κτηνοτρόφους. Ή καλύτερα σε όσους από αυτούς καταφέρουν να μείνουν στο επάγγελμα με την δραματική ακρίβεια που τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην χρεοκοπία.

Αυτές τις ημέρες ήδη γίνονται συζητήσεις με μεγάλες μονάδες για τιμή στα 1,50 στο πρόβειο γάλα, που αν δεν ανοίξουν τα σύνορα και η κατανάλωση τυριών και κυρίως Φέτας παραμείνει τόσο πολύ ψηλά, είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο πως από Μάη – Ιούνη θα διαπραγματεύεται στα 1,70 ευρώ. Αν τότε η κρίση στην Ουκρανία μαίνεται από φθινόπωρο τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο για τη μεταποίηση. Και τότε θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που οι αιγοπροβατοτρόφοι θα μιλάνε για τιμές στο γάλα κοντά στα 2 ευρώ.

Featured Image

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ευτυχώς ή δυστυχώς ανέδειξε την αξία των γεωργικών προϊόντων. Αυτήν που τόσες δεκαετίες μεσάζοντες και έμποροι αγοράζουν στην ξεφτίλα.

Newsroom Agronewsbomb