Σφοδρή επίθεση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ εξαπολύει η συνδικαλιστική παράταξη Προοδευτική Κίνηση Αγροτών Θεσσαλίας αναφορικά με τις τελευταίες πληρωμές των κτηνοτρόφων.

Η ΠΑΚ καταγγέλλει ότι η πληρωμή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, των ζωοτροφών και της συνδεδεμένης ενίσχυσης εξελίχτηκε «παρωδία», κάνει λόγο για «ψίχουλα» και επισημαίνει ότι  «υπήρξε μεγάλος αριθμός δικαιούχων που δεν εισέπραξε ούτε ένα ευρώ, ενώ όσοι είδαν χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, διαπίστωσαν ότι λεγόμενο το 2% επί του τζίρου δεν ισχύει στην πράξη».

Featured Image

«Το εξωφρενικό, πέραν των άλλων, είναι και το γεγονός, ότι οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν τη δυνατότητα, μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ ή κάποιου άλλου διαδικτυακού συστήματος, να δουν τη συγκεκριμένη πληρωμή και κυρίως να μάθουν τους  λόγους απόρριψής τους ή της μειωμένης ενίσχυσης», συνεχίζει η Προοδευτική Κίνηση Αγροτών και προσθέτει: «Δυστυχώς, όπως πολύ εγκαίρως είχαμε επισημάνει ότι, καταρχάς, το συγκεκριμένο κονδύλι των 50 εκατ. ευρώ, είναι πολύ λίγο για την επαρκή ενίσχυση όλων των κλάδων της κτηνοτροφίας καθώς και η ύπαρξη των συγκεκριμένων κριτηρίων που εμπεριείχε η ΚΥΑ, λειτούργησαν ως «κόφτες», με αποτέλεσμα να μην βρίσκεται  στους δικαιούχους ενίσχυσης πολύ μεγάλος αριθμός κτηνοτρόφων. Κάτι το οποίο το γνώριζε η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ αλλά δυστυχώς, ούτε αύξησε το κονδύλι- ως όφειλε- ούτε αφαίρεσε τα κριτήρια-«κόφτες» για τους κτηνοτρόφους».

Και η ΠΑΚ Θεσσαλίας καταλήγει: «Κύριοι, είστε επικίνδυνοι για τους κτηνοτρόφους αλλά και για όλους τους αγρότες γενικότερα, το μόνο που προκαλείτε είναι θυμό, αγανάκτηση και πίκρα στους ανθρώπους του μόχθου», στρέφοντας τα βέλη της στις ηγεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΥΠΑΑΤ.