Featured Image

Η Καλιφόρνια υφίσταται τη μεγαλύτερη ξηρασία των τελευταίων 1.200 ετών και το 95% της επικράτειάς της βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο.

Αυτή η κατάσταση είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, της ανεξέλεγκτης χρήσης του νερού και της κρίσης στα συστήματα τροφοδοσίας.

Οι οικογένειες που ζουν σε αυτό το κράτος υφίστανται ήδη τις συνέπειες της ξηρασίας και ο κυβερνήτης, Γκάβιν Νιούσομ, του Δημοκρατικού Κόμματος, ζήτησε να μειωθεί η κατανάλωση οικιακού νερού κατά τουλάχιστον 15%. Στις νότιες κομητείες, που τροφοδοτούνται από τον ξεχαρβαλωμένο πλέον ποταμό Κολοράντο και φιλοξενούν σχεδόν τους μισούς Καλιφορνέζους, υπάρχουν πόλεις όπου μπορούν να ποτίζουν μόνο μία μέρα την εβδομάδα ή ακόμα και καθόλου.

Featured Image

Επιπλέον, η γεωργική οικονομία επηρεάζεται επίσης σε μια από τις σημαντικότερες περιοχές οπωροκηπευτικών στον κόσμο. Αυτή η σεζόν άφησε σχεδόν 200.000 εκτάρια αγρανάπαυση, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Υπουργείου Τροφίμων και Γεωργίας της Καλιφόρνια.

Η ξηρασία θα κάνει τον αγροτικό τομέα της Καλιφόρνια συνολικά φτωχότερο κατά 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος.
Αυτά για να αισιοδοξούμε και λίγο, αφού όλος ο κόσμος τραβάει τα ίδια ζόρια και μπορεί και σε χειρότερο βαθμό. Αλλά αυτό είναι και ένα καμπανάκι, ότι σε λίγο θα έρθει κι εδώ το ίδιο πρόβλημα, [αν δεν είναι ήδη εδώ σε πολλές περιοχές (Κρήτη, νησιά κ.α)].