Featured Image

Το Παναγροτικό Συλλαλητήριο θα γίνει στην Αθήνα στις 18/3/2022 στην πλατεία Βάθης στη 1.00 το μεσημέρι.

Στο μεταξύ, για σήμερα, 14/3/2022, πολλοί αγροτικοί σύλλογοι έχουν καλέσει σε σύσκεψη τους αγρότες για οργάνωση σχετικά με το παναγροτικό συλλαλητήριο της 18/3/2022.

Ο Ε.Ο.Α.Σ.Ν Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Επαρχίας Φαρσάλων καλούν σε σύσκεψη τους αγρότες σήμερα και ώρα 18:00 στην αίθουσα του ΤΟΕΒ με θέμα συζήτησης για την οργάνωση του αγροτικού συλλαλητηρίου την Παρασκευή 18 Μαρτίου στην Αθήνα.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Λιβαδειάς καλεί την ίδια ώρα και μέρα, δηλαδή Δευτέρα στις 18.00, στο Δημαρχείο Ορχομενού τους αγρότες για το ίδιο θέμα.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Δήμου Αγιάς καλούν τους αγρότες της περιοχής την ίδια μέρα αλλά μια ώρα αργότερα, δηλαδή στις 7:00 μ.μ., στην ταβέρνα «Χατζάκος» στην Αγιά (πλατεία Φιλυρών) ώστε να αποφασιστεί η συμμετοχή στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο της Αθήνας την Παρασκευή 18 Μαρτίου που διοργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Την ίδια στιγμή, πολλοί αγροτικοί σύλλογοι συνυπογράφουν την απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής για το Παναγροτικό Συλλαλητήριο, στις 18 Μαρτίου, στην Αθήνα. Οι παρακάτω σύλλογοι έχουν δηλώσει τη στήριξη τους και καλούν σε μαζική συμμετοχή:

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας Μαρίνος Αντύπας

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος ν. Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ).

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ηρακλείου και Αστερουσίων.

Η ΟΑΣΑ, από την Αιτωλοακαρνανία. Αποφάσεις συμμετοχής έχουν λάβει, επίσης, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Κατούνας, Αγρινίου και Καινούργιου.

H Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόφων Φθιώτιδας

Featured Image

Ο Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ.Άννης

Η Ομοσπονδία στην Ηλεία προχώρησε σε ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο στο Πελόπιο , όπου συμμετείχαν αντιπροσωπείες των διοικήσεων των Αγροτικών Συλλόγων Χειμαδιού-Σοπίου, Αμαλιάδας, Καρδαμά, Ζαχάρως, Καυκανιάς και αγρότες από τα χωριά γύρω από το Πελόπιο και το Χελιδόνι.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, χαιρετίζει τις πολυήμερες κινητοποιήσεις των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σε πλήρη εναρμόνιση των αιτημάτων τους, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δηλώνουν ότι διεκδικούν:

* Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

* Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.α.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.

* Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

* Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Agrogata

Πηγή φωτογραφίας:thetoc.gr