Αν κάποια στιγμή μας μετέφερε κάποιος ότι στην περιοχή της Φαρκαδόνας, κατηφόρισε αρκούδα, θα δυσκολευόμασταν πολύ να τον πιστέψουμε. Δυστυχώς πλέον είναι γεγονός και επιβεβαιώθηκε από τις αρμόδιες Αρχές αλλά και από αυτόπτες μάρτυρες.

Η εμφάνιση της καφέ αρκούδας έγινε κοντά στην κοινότητα του Αχλαδοχωρίου, τις νυχτερινές ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε η «Krini Live». Μάλιστα έγινε αντιληπτή από κάτοικο της περιοχής στα σύνορα Αχλαδοχώρι – Παπαδοπούλι και κοντά σε κυψέλες. Ο εν λόγω πολίτης ειδοποίησε τις αρμόδιες Αρχές, αλλά και τους ιδιοκτήτες των κυψελών, οι οποίοι και ήρθαν αντιμέτωποι με τις τεράστιες ζημιές.

Ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε το Δασαρχείο και η «ΚΑΛΛΙΣΤΩ», περιβαλλοντική οργάνωση για τα άγρια ζώα, εκπρόσωποι των οποίων βρέθηκαν στην περιοχή, βεβαιώνοντας ότι οι ζημιές προκλήθηκαν από την εμφάνιση του άγριου ζώου.

Featured Image

Οι μελισσοκόμοι που υπέστησαν για πρώτη φορά ζημιές απευθύνθηκαν στο ΕΛΓΑ για την αποζημίωση, καθώς οι αρκούδα κατασπάραξε στην κυριολεξία τα μελίσσια.

Η «Krini Live» με την βοήθεια του μελισσοκόμου, Δημήτρη Παππά, ο οποίος υπέστη ζημιά στις κυψέλες του από την επιδρομή των άγριων ζώων, περιηγήθηκε στο σημείο που εντοπίστηκαν καταγράφοντας εικόνες που πραγματικά τρομάζουν.

Πλέον οι αρμόδιες Αρχές εθιστούν την ιδιαίτερη προσοχή των κατοίκων που κινούνται εντός αγροτικών εκτάσεων στην ακτίνα Αχλαδοχώρι – Διάσελλο, για τυχόν νέα επανεμφάνιση και επιθέσεις σε ανθρώπους. Ιδιαίτερη προσοχή συστήνουν στους κτηνοτρόφους, που κινούνται ή εργάζονται σε ορεινές περιοχές.