Υπάρχει όντως το ενδεχόµενο να δούµε εικόνες µπλόκων την ώρα που ο πρωθυπουργός θα µιλάει από τη Λάρισα (και) για τους αγρότες

Πόσο πιθανό είναι να συµπέσουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία

«Ο Μητσοτάκης δεν έχει κρυφτεί ποτέ» – Η ατάκα που «έγραψε» κατά την επίσκεψη του Κυριάκου στη Θεσσαλία, δηλαδή, σε πιο απλά ελληνικά, τα αγροτικά µπλόκα στην εθνική οδό, µε την έλευση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λάρισα; Αυτό είναι ένα ερώτηµα που έχει αρχίσει να απασχολεί τα «γαλάζια» στελέχη της Θεσσαλίας και ειδικά στην πρωτεύουσα του θεσσαλικού κάµπου, δεδοµένου πως οι αγρότες φαίνεται να αποφασίζουν κλιµάκωση των κινητοποιήσεων.

Featured Image

Κάποιοι εδώ και καιρό άφηναν να διαρρέει -χωρίς φυσικά να έχουν καµία εκ των έσω πληροφόρηση- πως ο πρωθυπουργός θα επισκεπτόταν τη Λάρισα στα τέλη Ιανουαρίου, κάτι που διαψεύδεται από την πραγµατικότητα. Προσφάτως, αξιόπιστη πηγή µού αποκάλυψε πως έπειτα από επαφή του µε τα ανώτατα κοµµατικά στελέχη της Ν.∆. πληροφορήθηκε ότι η επίσκεψη Μητσοτάκη θα πραγµατοποιηθεί µετά τις 20 Φεβρουαρίου και πριν από την Καθαρά ∆ευτέρα.

Αρα υπάρχει όντως το ενδεχόµενο να δούµε εικόνες µπλόκων την ώρα που ο πρωθυπουργός θα µιλάει από τη Λάρισα (και) για τους αγρότες. Μαθαίνω πως στο παρασκήνιο έχουν αρχίσει οι πρώτες διερευνητικές, για να εξακριβωθεί το αν και το πότε, όσον αφορά τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός πάντως έδειξε πρόσφατα άνετος απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόµενο, λέγοντας πως πλέον οι αγροτικές κινητοποιήσεις είναι στην Ελλάδα κάτι σαν «εθιµικό ∆ίκαιο», αφού τις περιµένουµε κάθε χρόνο, την ίδια πάντα περίοδο.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’e-ota’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 28/1