Εκτός προγραμματισμού οι πληρωμές όλων των φιλοπεριβαλλοντικών μέτρων για τους αγρότες. Πληρωμές που αγγίζουν ή και ξεπερνάνε το μισό δισ. έχουν παγώσει ή γίνονται με το σταγονόμετρο.

Εδώ να αναφερθεί πως είναι υποχρέωση της χώρας μας να έχει ολοκληρώσει τις πληρωμές των φιλοπεριβαλλοντικών μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί και ελλοχεύει ο κίνδυνος επιβολής προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω αθέτησης των προθεσμιών από πλευράς του ΥΠΑΑΤ.

Η μετάβαση το 2022 στο κυβερνητικό νέφος (gov.gr) όλων των διαδικασιών που αφορούν τις πληρωμές των αγροτικών ενισχύσεων δεν υπήρξε αποτελεσματική. Ως ενέργεια κρίνεται θετικά, η αποτελεσματικότητα της όμως, ελέγχεται με τις πληρωμές που είναι σε εξέλιξη.

Είναι η πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια που υπάρχει τέτοια αναστάτωση. Αναστάτωση που έρχεται σε μια χρονιά εξαιρετικά δύσκολη για τον αγροτικό κόσμο λόγω του κόστους παραγωγής.

Ήδη τα τρακτέρ είναι στους δρόμους…

Featured Image

Σε κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι οι αγρότες της Καρδίτσας με τα τρακτέρ τους στον κόμβο του Ε-65, καθώς είχε ληφθεί σχετική απόφαση μια εβδομάδα νωρίτερα από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ), αλλά και από εκπροσώπους των αγροτικών συλλόγων.

Αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στην κινητοποίηση των αγροτών προκειμένου να μην επιτρέψουν στους αγρότες να εισέλθουν στο οδόστρωμα του Ε65 με τα τρακτέρ τους.

Ωστόσο, οι αγρότες αποφάσισαν να να ανέβουν πεζοί στον δρόμο, ενώ πραγματοποίησαν και την γενική τους συνέλευση προγραμματίζοντας τις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος.

Με την σειρά του ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας, Κώστας Τζέλλας, επεσήμανε τα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κλάδο, καθώς και τα αιτήματα των αγροτών.

Τέλος, ενημέρωσε πως το Σάββατο 10/12 και ώρα 1 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στον Παλαμά συνεδρίαση της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων αναφορικά με τον περαιτέρω συντονισμό των κινητοποιήσεων.