Featured Image

Το χρονικό διάστημα για αιτήσεις ξεκινά στις 19 Δεκεμβρίου και εκπνέει στις 29 Δεκεμβρίου. Η πληρωμή θα γίνει με το νέο χρόνο.

Πρόκειται για την έκτακτη προσωρινή στήριξη σε γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Αφορά τα εξής:

  • Υπομέτρο 1: Έκτακτη προσωρινή στήριξη στους κτηνοτρόφους του τομέα εκτατικής αιγο-προβατοτροφίας και βοοτροφίας.
  • Υπομέτρο 2: Έκτακτη προσωρινή στήριξη στους κτηνοτρόφους των τομέων εντατικής αιγοπροβατοτροφίας, βοοτροφίας, πτηνοτροφίας και χοιροτροφίας.

Σε αυτό το πλαίσιο με σχετική πρόσκληση, το ΥπΑΑΤ, καλεί, όλους τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι είναι οι κτηνοτρόφοι των κλάδων αιγοπροβατοτροφίας και βοοτροφίας καθώς επίσης και οι κτηνοτρόφοι των κλάδων πτηνοτροφίας (αυγοπαραγωγές ή/και κρεοπαραγωγές όρνιθες) και χοιροτροφίας, να υποβάλλουν αίτηση στήριξης-πληρωμής στο πλαίσιο του Μέτρου 22 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη σε γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2022.

Featured Image

Το μέτρο αφορά στους κλάδους αιγο-προβατοτροφίας και βοοτροφίας (Υπομέτρο 1 & 2) καθώς επίσης και στους κλάδους πτηνοτροφίας (αυγοπαραγωγές ή/και κρεοπαραγωγές όρνιθες) και χοιροτροφίας (Υπομέτρο 2).

Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης-πληρωμής πραγματοποιείται το διάστημα από 19-12-2022 έως 29-12-2022.

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι, προκειμένου να ενταχθούν στο μέτρο της παρούσας, υποβάλλουν προς την ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ, αποκλειστικά ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) που υποστηρίζει την υλοποίηση του Μέτρου.