Ο χυμός πορτοκαλιού έγινε ξαφνικά το πιο hot αγροτικό εμπόρευμα λόγω του κορονοϊού και εξαιτίας της ζήτησης για βιταμινούχα ροφήματα, όπως είναι ο χυμός πορτοκαλιού.

Στις αγορές βασικών προϊόντων τα συμβόλαια κατεψυγμένου συμπυκνωμένου χυμού πορτοκαλιού αυξήθηκαν κατά 25% μέσα σε ένα μήνα, ενώ και στην ΕΕ η ζήτηση για πορτοκάλι χυμοποιήσιμο είναι εξαιρετικά έντονη.

Οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι ο χυμός πορτοκαλιού είναι μια μεγάλη πηγή βιταμίνης C και σαφώς η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, δήλωσε ο Andrew Meadows, διευθυντής επικοινωνιών στο Florida Citrus Mutual, εμπορική ομάδα καλλιεργητών.

«Είμαστε τώρα σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι θέλουν να έχουν ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Νομίζω ότι αυτό είναι που συμβαίνει», πρόσθεσε.

Αυτό είναι ακόμα και αν δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η βιταμίνη C είναι αποτελεσματική ενάντια στον κορονοϊό. Ωστόσο, οι υπάλληλοι της βιομηχανίας λένε ότι οι άνθρωποι που επιθυμούν να αυξήσουν την πρόσληψη βιταμίνης C ενισχύουν τις πωλήσεις της ΕΕ.

Featured Image

Οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο σχεδόν 10% στις τέσσερις εβδομάδες που έληξαν στις 14 Μαρτίου, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Nielsen από το τμήμα της Citrus της Φλόριντα. Οι πωλήσεις κατεψυγμένων πωλήσεων στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά 27%. Αυτή είναι μια μεγάλη ανάκαμψη από την προηγούμενη έκθεση για τον Φεβρουάριο, η οποία έδειξε συνολικές πωλήσεις στην ΕΕ μειωμένες κατά 2% και κατεψυγμένο χυμό κατά 1,3%.

Και η ζήτηση ξεπερνά την προσφορά, δήλωσε η Marisa Zansler, διευθυντής της οικονομικής έρευνας αγοράς στο τμήμα της Citrus της Φλόριντα.

Η απρόβλεπτη και σημαντική αύξηση της ζήτησης χυμού πορτοκαλιού ξεπέρασε την τρέχουσα προσφορά χυμού πορτοκαλιού στην αγορά των ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες, ανέφερε ο Zansler σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα.

Στην Ελλάδα εδώ και ένα μήνα έχει ενταθεί η ζήτηση για χυμοποιήσιμο πορτοκάλι κάτι που ανεβάζει τις τιμές σε πολύ υψηλά επίπεδα.