Στη χθεσινή συνάντηση των αγροτών των μπλόκων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντά τέθηκε μετ΄επιτάσως και το θέμα της ενίσχυσης των κερασοπαραγωγών και των αμυγδαλοπαραγωγών μέσω de minimis. Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι εφόσον προκύψει δημοσιονομικός χώρος θα εξεταστεί και το θέμα της ενίσχυσης και αυτών των παραγωγών, αλλά όχι άμεσα, ενώ έδειξε να μην είναι γνώστης του ιδιαίτερου προβλήματος που υπάρχει φέτος με τις εξευτελιστικές τιμές στα αμύγδαλα. Το ερώτημα είναι γιατί δεν τον ενημέρωσαν οι τοπικοί βουλευτές αφού ο υπουργός δεν μπορεί να είναι γνώστης για τα προβλήματα όλων των προϊόντων και το αμύγδαλο είναι κατεξοχήν προϊόν του νομού Λάρισας καλύπτοντας μεγάλες εκτάσεις στους δήμους Αγιάς, Τεμπών, Κιλελέρ, Τυρνάβου και Ελασσόνας

Με δεδομένο πως αυτή τη στιγμή οι αμυγδαλοπαραγωγοί είναι σε απόγνωση , έχοντας τη μισή σοδειά τους απούλητη, ενώ η υπόλοιπη μισή δόθηκε στους εμπόρους με τιμές που ξεκίνησαν από 2,20 ευρώ το κιλό και έχουν φτάσει στο1,3 ευρώ το κιλό,όταν πρόπερσι με μικρότερο κόστος παραγωγής πουλούσαν προς 3,2 ευρώ έως 3,5 ευρώ το κιλό, είναι απορίας άξιο πως δεν γνώριζαν το συγκεκριμένο πρόβλημα οι βουλευτές, όταν μάλιστα τις προηγούμενες χρονιές οι παραγωγοί αμυγδάλου είχαν υποστεί τεράστιες ζημιές και από συνεχόμενους παγετούς….

 Τελικά απορούσε φίλος παραγωγός που επικοινώνησε μαζί μας μεταφέροντας το πρόβλημα επιβίωσης, “οι βουλευτές είναι για να κόβουν πίτες, ή για να μεγαλώνουν την πίτα στο νομό, ώστε να αποφύγουν την οικονομική εξόντωση οι ψηφοφόροι τους;”

Featured Image

Προς το παρόν πάντως την πίτα αυτή την τρώνε αγρότες άλλων νομών, κατέληξε.

thessaliatv.gr