Με… τουλάχιστον αδύναμο αποτύπωμα στα αγροτικά ο αναβαθμισμένος σε κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννης Οικονόμου, είπε αντίο στο ΥΠΑΑΤ. Ο πρώην πλέον Υφυπουργός ήταν γνωστός για την αρνητική του στάση στο θέμα των επιλαχόντων των Σχεδίων Βελτίωσης. Στη θέση του ο Αρτινός Γιώργος Στύλιος. Η αλλαγή φέρνει προσδοκίες στις τάξεις των παραγωγών εσπεριδοειδών, καθότι κατάγεται και εκλέγεται στην Άρτα (Ήπειρος).

Σπήλιος Λιβανός : Αποχαιρετώ έναν καλό συνεργάτη που θα στηρίξει τον πρωτογενή τομέα και από τη νέα του θέση

Υποδέχομαι έναν φίλο, με γνώση του αγροτικού τομέα και μεράκι για δουλειά

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΥΠΑΑΤ, η τελετή παράδοσης- παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Υφυπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τον απερχόμενο –νυν κυβερνητικό εκπρόσωπο – κ. Γιάννη Οικονόμου στον κ. Γιώργο Στύλιο, παρουσία του ΥΠΑΑΤ κ. Σπήλιου Λιβανού, της Γ.Γ κ. Χριστιάνας Καλογήρου και του Ειδικού Γραμματέα κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Σε δήλωσή του, ο κ. Σπήλιος Λιβανός σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, στέκεται δίπλα στους πολίτες που δοκιμάστηκαν επίπονα από τις καταστροφικές πυρκαγιές. 

Όπως είπε, μέσα σε αυτό το κλίμα, το ΥΠΑΑΤ αποχαιρετάει σήμερα τον κ. Γιάννη Οικονόμου και υποδέχεται τον αντικαταστάτη του κ. Γιώργο Στύλιο.

Με τον Γιάννη Οικονόμου είχαμε μία εξαιρετικά εποικοδομητική συνεργασία σε όλα τα ζητήματα του τομέα ευθύνης του. Δουλέψαμε μαζί σε πολλά επίπεδα για να αντιμετωπίσουμε πρακτικά προβλήματα και να χτίσουμε τις βάσεις για τη νέα Κ.Α.Π. και τη νέα Εθνική Στρατηγική για τον Αγροδιατροφικό Τομέα.

«Ήταν χαρά και τιμή η συνεργασία μαζί σου Γιάννη,  και είμαι βέβαιος ότι και από τη θέα σου θέση, θα συνεχίσεις να προβάλεις τα θέματα που αφορούν στον αγροτικό κόσμο της χώρας, με τις γνώσεις, την εμπειρία και την αγάπη σου για τον πρωτογενή τομέα», πρόσθεσε ο ΥΠΑΑΤ.

Υποδεχόμενος τον νέο Υφυπουργό κ. Γιώργο Στύλιο, ο κ. Λιβανός εξέφρασε τη χαρά του για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

«Με τον Γιώργο μας συνδέει μακρά φιλία και συνεργασία από την περίοδο, ακόμα, της κοινής μας παρουσίας στον Πολιτικό Σχεδιασμό της ΝΔ. Ο νέος Υφυπουργός γνωρίζει καλά τον πρωτογενή τομέα, καθώς έχει διατελέσει υπεύθυνος αγροτικής Πολιτικής της ΝΔ και μεράκι για δουλειά. και από την αρχή της θητείας μου, είχαμε συνεχή και παραγωγική συνεργασία για τα ζητήματα αγροτικής πολιτικής» σημείωσε ο ΥΠΑΑΤ.  Έκανε, δε, ιδιαίτερη αναφορά στην καθοριστική συμβολή του στην υλοποίηση της πολιτικής του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τα ψηφιακά έργα και το Κτηματολόγιο. «Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όλοι μας, σαν οικογένεια» κατέληξε ο ΥπΑΑΤ.

Featured Image

Ο νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Στύλιος, δήλωσε :

«Η πατρίδα μας δοκιμάζεται για μια ακόμα φορά. Θέλω να εκφράσω την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μου στους συμπολίτες  μας που είδαν τις περιουσίες και τις καλλιέργειές τους να χάνονται. Και να τους διαβεβαιώσω ότι μαζί με την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία (τους οποίους γνωρίζω πολύ καλά) και τα στελέχη του Υπουργείου θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία. Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του».

Το βιογραφικό του νέου Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
κ. Γιώργου Στύλιου

Ο νέος Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Στύλιος, ο οποίος  μετακινήθηκε  από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου ήταν υφυπουργός αρμόδιος για Ειδικά Ψηφιακά Έργα και το Κτηματολόγιο,  γεννήθηκε το 1971 στην Άρτα. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.

Είναι μέλος ΔΕΠ στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Εργάσθηκε ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών καθώς και σε Ελληνικά και Ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα. Διετέλεσε Προϊστάμενος του Τμήματος Εφαρμογών και Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Είναι διδάκτορας (PhD) Πληροφορικής του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Η/Υ) & Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κάτοχος μεταπτυχιακού (M.Sc) στα πληροφοριακά συστήματα από το City University Λονδίνου και πτυχιούχος του Φυσικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Είναι Βουλευτής Άρτας με τη Νέα Δημοκρατία από το Μάιο του 2012 μέχρι σήμερα, καθώς και επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Ο.Α.Σ.Ε.).

Από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο του 2014 διετέλεσε Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, καθώς και Εκπρόσωπος της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (PA SEECP).