Στη δίωρη τηλεδιάσκεψη της 10/3/2022 του Υπουργού ΥΠΑΑΤ, κ.Γιώργου Γεωργαντά, με τους Περιφερειάρχες έγινε ενημέρωση για την ιεράρχηση των θεμάτων του αγροτικού τομέα από πλευράς περιφερειών καθώς και την αποτύπωση των πιο σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Ο Υπουργός ενημέρωσε για τις πρώτες δράσεις και λύσεις που έχουν προωθηθεί από την πολιτική ηγεσία καθώς και για τις άμεσες παρεμβάσεις που έχουν προγραμματισθεί.

Το επίκεντρο της συζήτησης κινήθηκε γύρω από τα ζητήματα της λειτουργίας των ΓΟΕΒ – ΤΟΕΒ, των ληξιπρόθεσμων χρεών, το κόστος παραγωγής, τα ενεργειακά και η χρήση φωτοβολταϊκών, τα βοσκοτόπια, αρδευτικά έργα, συστήματα ελέγχου της αγοράς, χρηματοδοτικά εργαλεία και η χρήση τους από τις Περιφέρειες, η αγροτική εκπαίδευση και αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις για επίλυση επί  μέρους ζητημάτων.

Featured Image

Ωστόσο, στο Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΑΤ αν και αναφέρονται οι θεματικές συζήτησης, δεν αναφέρονται τα συμπεράσματα, οι πρωτοβουλίες και οι προτάσεις που έγιναν για έκαστο από τα παραπάνω καυτά θέματα. Γνωρίζει ο αγροτικός κόσμος τα προβλήματά του, τις λύσεις περιμένει να ακούσει αλλά -κυρίως- και να δει.

Agrogata