Ο  Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου μετέβη την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στη Χαλκίδα, όπου συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη ενημερώνοντας για τις αποζημιώσεις στους πληγέντες της Βόρειας Εύβοιας.

Ο ΥφΑΑΤ και βουλευτής Ευβοίας συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, προήδρευσε στη σύσκεψη που συγκάλεσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Περιφερειάρχης, κ. Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Γιώργος Κελαϊδίτης και οι βουλευτές Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας, κ.κ. Θανάσης Ζεμπίλης και Σπύρος Πνευματικός.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, καλύφθηκε ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία, με επίκεντρο το θέμα της επανεκτίμησης των πορισμάτων από τον ΕΛΓΑ για το ύψος των καταστροφών στην Β. Εύβοια με στόχο την καταβολή των αποζημιώσεων σε αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους.

Featured Image

Συγκεκριμένα, ο κ. Κεδίκογλου ευχαρίστησε τον κ. Λυκουρέντζο για την ταχύτατη ανταπόκριση σχετικά με την διαδικασία που αφορά στις εκτιμήσεις των συνεργείων ΕΛΓΑ τονίζοντας πως ζήτησε να γίνει ενεργοποίηση του άρθρου 17 του Κανονισμού Ασφαλίσεων του Οργανισμού για επανεκτίμηση που θα γίνει «με ακρίβεια και στόχευση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», όπως σημείωσε.

«Η σημερινή σύσκεψη αποδεικνύει περίτρανα την έμπρακτη βοήθεια και στήριξη της κυβέρνησης στους πολίτες», επεσήμανε ο Υφυπουργός εξαίροντας την προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανακούφιση όσων επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.