Φουλ εισαγωγών χαμηλής ποιότητας.

Προβλήματα που αντιμετωπίζει η παραγωγή της πατάτας στον Νομό Ηλείας και τα οποία έχουν μετατραπεί σε «θηλιά» για τους παραγωγούς που βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται, έθεσαν οι πατατοπαραγωγοί απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους καλλιεργητές να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία των επόμενων ημερών, ώστε να ενεργοποιηθεί και πάλι ο Αγροτικός Σύλλογος Πατατοπαραγωγών του τόπου τα τελευταία τρία χρόνια έχει αδρανοποιηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Από τις 35 χιλ. καλλιεργήσιμων στρεμμάτων πατάτας που υπήρχαν στο Νομό Ηλείας, σήμερα καλλιεργούνται περίπου 20 χιλ. στρέμματα, ενώ οι παραγωγοί, επεσήμαναν το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η εισαγωγή πατάτας από ξένες χώρες και κυρίως από την Αίγυπτο.

Featured Image

Μάλιστα, πολλοί παραγωγοί, όπως επισημάνθηκε, φέτος, θα αναγκαστούν – αν δεν βρεθεί ουσιαστική λύση – να αφήσουν την πατάτα στο χωράφι, καθώς το υπέρογκο κόστος παραγωγής, η έλλειψη εργατικών χεριών αλλά και τα εισαγόμενα προϊόντα, έχουν δημιουργήσει αρνητικές συνέπειες που δύσκολα θα αντιμετωπιστούν.

Επίσης, ένα ακόμα θέμα που θίγουν οι πατατοπαραγωγοί, είναι πως το 2021 έκλεισαν οι λαϊκές λόγω της πανδημίας με αποτέλεσμα οι πατάτες να μείνουν απούλητες ενώ και στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ οι πατάτες που πωλούνταν ήταν εισαγωγής.

ert